Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / AB VE JAPONYA’DAN SERBEST TİCARET ANTLAŞMASI

AB VE JAPONYA’DAN SERBEST TİCARET ANTLAŞMASI

AB VE JAPONYA’DAN SERBEST TİCARET ANTLAŞMASI06.07.2017Japonya, G20 zirvesi sırasında temaslarda bulunacağı AB ülkeleriyle perşembe günü serbest ticaret anlaşması imzalamaya hazırlanıyor. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayacak G20 zirvesinden bir gün önce, Avrupa Birliği’nin (AB) üst düzey siyasileriyle bir araya gelerek serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını açıkladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Perşembe günkü AB-Japonya Zirvesi’ne iddialı bir serbest ve adil ticaret anlaşması hazırlanıyor,” açıklamasında bulundu. 2011’den beri görüşülmekte olan serbest ticaret anlaşması, ihracattaki neredeyse tüm gümrük prosedür ve vergilerini kaldıracak. AB ülkeleri, Japonya’ya yılda 1 milyar Euro ihracat yapıyor.

Trump’ın politikalarına cevap niteliğinde

AB’nin serbest ticaret konusunda atağa kalkması, ABD Başkanı Trump’ın yönetime geldiğinden itibaren üretim ve ticareti yerelleştirme ve yabancı şirketlere ek vergi getirme siyasetine bir tepki olarak da görülüyor. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, AB ile yapacakları anlaşmayı, “Korunmacılığa dair küresel hareketlere karşılık olarak, Japonya ve AB’nin serbest ticaret bayrağını sallaması çok önemli,” diye yorumladı.

Avrupa Birliği, geçen yıl da Kanada ile serbest ticaret anlaşması imzalamıştı.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr