Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL: 21. YÜZYILIN BAHARAT YOLU, E-TİCARETLE KURULUYOR

DHL: 21. YÜZYILIN BAHARAT YOLU, E-TİCARETLE KURULUYOR

DHL: 21. YÜZYILIN BAHARAT YOLU, E-TİCARETLE KURULUYOR16.06.2017

DHL’in “21. Yüzyılın Baharat Ticareti” raporuna göre, uluslararası e-ticaretin 2020 yılına kadar yurtiçi e-ticarete oranla 2 kat hızlı büyümesi bekleniyor. Araştırmada uluslararası e-ticaret hacminin 2020 yılında 900 milyar dolara çıkması öngörülüyor.

DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, “Tarihi baharat yolu üzerinde yer alan Türkiye, e-ticaretle kurulan yeni ticari ağlarda da önemli yer edinme potansiyeline sahip. DHL Express olarak Türkiye’de çevrimiçi perakendecilerin yurtdışında büyümelerine destek olmak üzere tüm global ağımızla hizmet sunuyor, gönderilerin en verimli ve güvenli şekilde nihai tüketiciye ulaşması için çalışıyoruz” dedi. Dünyanın önde gelen uluslararası ekspres hizmet sağlayıcısı DHL Express, uluslararası e-ticaretin perakendeci ve üreticilere sunduğu yüksek büyüme potansiyeline vurgu yapan bir araştırma yayımladı.

Uluslararası açılım yapan online perakendeciler satışlarını %10-15 artırabiliyor

21. Yüzyılın Baharat Ticareti: Sınır Ötesi e-Ticaret Fırsatları Rehberi (The 21st Century Spice Trade: A Guide to the Cross-Border E-Commerce Opportunity) başlıklı rapora göre sınır ötesi e-ticaret teklifleri, çoğu perakende pazarında bulunmayan büyüme oranları ortaya koyuyor. Sınır ötesi perakende hacimlerinin 2015 ve 2020 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 25 büyüyerek 300 milyar dolardan 900 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bu da yurt içi e-ticaretin iki katı hızda bir büyümeye işaret ediyor. Rapor, online perakendecilerin, yalnızca tekliflerini uluslararası müşterilere sunarak satışlarını ortalama yüzde 10 ila 15 düzeyinde artırabildiğini gösteriyor. Premium hizmet tekliflerinin dahil edilmesi ise bu büyümeyi daha da artırıyor. Örneğin online mağazalarına daha hızlı gönderim seçeneği ekleyen perakendeci ve üreticiler diğer oyunculara göre 1,6 kat daha hızlı büyüyor.

“Tüm perakendecilerin önünde küresele ve premium’a geçiş fırsatları var”

DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, rapora ilişkin değerlendirmesinde, sınır ötesi gönderimlerin birçok perakendecinin düşündüğünden çok daha kolay olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Uluslararası pazarlara satış yapmanın Türkiye’deki müşterilerimizin ticari büyümesi üzerindeki olumlu etkisine her gün şahit oluyoruz. Aynı zamanda hemen her ürün kategorisinde premium’a yükselme potansiyeli olduğunu görüyoruz. Bu daha yüksek kaliteli lüks sürümler geliştirmek şeklinde olabileceği gibi fiyat hassasiyeti daha düşük müşterilerin taleplerini karşılayacak üstün hizmet kalitesi sunmakla da sağlanabiliyor. “Küresel ölçeğe geçiş” ve “premium’a geçiş” fırsatları, tüm pazarlarda çok sayıda perakendeci için geçerli. Tarihi baharat yolu üzerinde yer alan Türkiye, e-ticaretle kurulan yeni ticari ağlarda da önemli yer edinme potansiyeline sahip. DHL Express olarak Türkiye’de e-ticaret firmalarının yurtdışında büyümelerine destek olmak üzere tüm global ağımızla hizmet sunuyor, gönderilerin en verimli ve güvenli şekilde nihai tüketiciye ulaşması için çalışıyoruz.”

Üreticiler sınır ötesi e-ticarette daha hızlı büyüme hedefliyor

E-ticaretin değişen yüzüne ışık tutan rapora göre, arz ve talebin gitgide sofistike hale gelmesiyle birlikte, ’aracıyı’ aradan çıkararak ürünlerini online oarak son müşteriye sunmak amacıyla doğrudan satış modellerine geçmek için e-ticaretten gitgide daha fazla yararlanan üreticiler, diğer perakendeci gruplarına kıyasla sınır ötesi e-ticarette %30 daha yüksek büyüme kaydetmeyi bekliyor. Birçok pazarda giderek daha seçici hale gelen müşterileri yurtdışındaki online perakendecilerden alışveriş yapmaya iten unsurlar arasında bulunabilirlik, güven ve cazip teklifler yer alıyor. Tüketiciler, sınır ötesi alışverişlerle ilgili sıkıntıları ise lojistik, güven, fiyat ve müşteri deneyimi olarak sıralıyor.

Rapor hakkında

21. Yüzyılın Baharat Ticareti raporu, ağırlıklı olarak dünyanın önde gelen bir yönetim danışmanlığı şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırma ve görüşmelerin yanı sıra, altı ülkede perakendeci ve üreticiler ile gerçekleştirilen özel bir ihracatçı araştırmasına gelen 1.800’ü aşkın cevaptan yararlanılarak hazırlandı. Rapor en yüksek büyüme potansiyelini sunan pazar ve ürünlere, online olarak yurtdışından alışveriş yapan müşterileri harekete geçiren nedenlere ve bu müşterilerin tercihlerine ve yurtdışına açılmak isteyen e-ticaret firmalarını başarıya götürecek etkenlere detaylı bir bakış sunuyor. Yüksek montanlı alışveriş sepetlerinin sınır ötesi işlemlerin ciddi bir oranını oluşturmasından ötürü rapor özellikle, premium ürün ve hizmet tekliflerinin sağladığı fırsatlara odaklanıyor.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr