Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ÜÇ JAPON BİRLEŞTİ ONE’Yİ KURDU

ÜÇ JAPON BİRLEŞTİ ONE’Yİ KURDU

ÜÇ JAPON BİRLEŞTİ ONE’Yİ KURDU05.06.2017Üç Japon konteyner taşıyıcısı Kawasaki Kisen Kaisha, Mitsui O.S.K. Lines ve Nippon Yusen Kabushiki Kaisha birleşerek Ocean Network Express (ONE) adında ortak şirket kurdu.

Dünya konteyner taşımacılığı sektöründe birleşmeler son sürat devam ediyor. Hapag-Lloyd'un, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli United Arab Shipping Company (UASC) ile birleşmesinin ardından üç  Japon konteyner taşıyıcısı Kawasaki Kisen Kaisha, Mitsui O.S.K. Lines ve Nippon Yusen Kabushiki Kaisha birleşerek Ocean Network Express isimli ortak şirket kurdu. Yapılan anlaşma sonucu üç şirket konteyner taşımacılığı ve Japonya dışında tüm dünyadaki terminal işletmeciliği faaliyetlerini yeni kurulan şirkete devredecek.

Operasyon merkezi Singapur olacak

Birleşme ile ilgili yapılan açıklamada, yeni kurulan şirketin Japonya’da holding olarak faaliyet göstereceği belirtilirken, şirketin operasyonel merkezinin ise Singapur’da olacağı bildirildi.Öte yandan açıklamada şirketin Singapur, Hong Kong, Birleşik Krallık, ABD ve Brezilya’da bölgesel merkezler kuracağı bilgisine yer verildi. Açıklamada ayrıca Japon Rekabet Kurulundan alınacak onaydan sonra Ocean Network Express şirketinin 1 Nisan 2018 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.  Yeni kurulan şirketin büyüklüğü 2,7 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Açıklamada yeni şirkette NYK yüzde 38, MOL yüzde 31 ve K Line’nin yüzde 31 hisse ile yer alacağı belirtildi.  Üç Japon şirketinin birleşmesiyle ortaya çıkan ONE’nin 1,4 milyon TEU’luk kapasite ile dünyanın 6. büyük konteyner taşımacısı olacağı kaydedildi. Tek çatı altında birleşen Japon şirketlerinin Alman Hapag- Lloyd ve Tayvan menşeli Yang Ming ile birlikte The Alliance üyesi oldukları hatırlatıldı.

Mustafa Salih

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr