Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYEDEN ORTA KORİDOR ATAĞI

TÜRKİYEDEN ORTA KORİDOR ATAĞI

TÜRKİYEDEN ORTA KORİDOR ATAĞI23.05.2017Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Orta koridor taşıma sürelerini kısaltacak, çok daha kolay ve çok daha ekonomik hale getirecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte "Kuşak ve Yol Forumu'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Orta Koridor' Projesi hakkında bilgi verdi.

Çin'den Avrupa'ya uzanan ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ni de bünyesinde barındıran orta koridorun uluslararası taşımacılıktaki önemine değinen Bakan Arslan, "Orta koridor, taşıma sürelerini kısaltacak, çok daha kolay ve çok daha ekonomik hale getirecek" dedi.

Bakan Arslan, Tarihi İpek Yolu Projesi'nin önemine işaret ederek, "Bu projenin amacı, Çin'den başlayarak Asya'daki, Orta Asya'daki yük hareketinin Avrupa'ya eriştirilmesi ve bu koridor üzerindeki bütün ülkelerin ulaştırma koridorlarını buna uygun hale getirmesi" diye konuştu.

"Taşımacılık daha ekonomik olacak"

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın yük taşıma süresini kısaltarak ticarete çok önemli katkı sağlayacağını ve özellikle taşımacılığın da ekonomik hale getirileceğini herkes kabul etti ve herkes vurguladı" diyerek sözlerine devam eden Bakan Arslan şu ifadeleri kullandı:

"Biz de ülke olarak dedik ki biz orta koridoru çok önemsiyoruz, bundan yararlanmak istiyoruz. Bu coğrafyadaki bütün ülkelerin yük hareketini kolaylaştırmak adına orta koridorun tamamlayıcısı olan bölünmüş yolları, demiryollarını, havaalanlarını ve bunları deniz limanlarına bağlamayı çok önemsiyoruz."

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi haziran sonunda bitiyor

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin haziran sonunda tamamlanıp seferlere başlanacağını anımsatan Bakan Arslan, Türkiye'nin orta koridoru tamamlamasının diğer ülkelerin gündeminde de olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi ülkemizin orta koridorun önemli halkasını teşkil ediyor olması nedeniyle bütün bu projeleri önemsiyoruz. Bu projeleri hizmete sunarken de ülkemiz insanının seyahat konforunu artırıyoruz, erişimini kolaylaştırıyoruz. Ülke içerisindeki yük hacmini artırarak taşımayı kolaylaştırıyoruz. Dolayısıyla ekonomik girdi sağlıyoruz"

"Türkiye'den geçen orta koridor, uluslararası taşımacılığı kısaltacak"

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin uluslararası anlamda da çok önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Arslan, "Bu demiryolu projesiyle uluslararası taşımaları çok daha kısa sürede, kapıdan kapıya yapabilir hale geleceğimiz için orta koridor Türkiye olarak bizim için ne kadar önemliyse Doğu-Batı aksındaki Asya ile Avrupa arasındaki bu güzergahta bulunan bütün ülkeler için o kadar önemli" diye konuştu.

Kaynak: ulasimonline.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr