Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / GLOBAL LİMAN, DÜMENİ LONDRAYA KIRDI

GLOBAL LİMAN, DÜMENİ LONDRAYA KIRDI

GLOBAL LİMAN, DÜMENİ LONDRAYA KIRDI18.05.2017

Londra Borsası'nda işlem görmeye başlayan Global Liman için açılış seremonisi düzenlendi. Global Liman, halihazırda 14 olan liman sayısını orta vadede 25'e çıkarmayı hedefliyor.

Dünyanın en önemli küresel finans merkezlerinden Londra’da, 2017’deki en büyük arzlarından biri geçtiğimiz hafta cuma günü gerçekleşti. Global Ports Holding'in halka arzı nedeniyle Londra Borsası'nda bugün açılış seranomisi yapıldı.

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, küresel arenada görülen kabul ve talepten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Orta vadede 14 olan liman sayımızı 25’e, 7.8 milyon olan hizmet verdiğimiz yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise, “Global Liman, bir Türk şirketi olarak; dünyanın en önemli borsalarından Londra’da 2017 yılında gerçekleştirilen en büyük halka arzlardan birine imza attı. Böylesine önemli bir küresel arenada Türkiye’nin iktisadi gücünü de somut bir şekilde ortaya koyan attığımız bu adım, bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı” açıklamasında bulundu

Dünyanın en büyük ve lider kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding Plc. (GHP) hisseleri, 12 Mayıs Cuma günü itibari ile Londra Borsası’nda işlem görmeye başladı. En önemli küresel finans merkezlerinden olan Londra’da 2017’de gerçekleştirilen en büyük halka arzlardan birine imza atan Global Ports Holding’in Londra Borsası’ndaki açılış seranomisi ise bugün günü gerçekleştirildi. Açılış seranomisine, Londra Borsası yetkililerinin yanı sıra GPH Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ve GPH CEO’su Emre Sayın ile birlikte Holding üst yönetiminden kalabalık bir heyet katılırken, önemli küresel yatırımcıların temsilcileri de törende hazır bulundular.

Londra Borsası’ndaki açılış seranomisi öncesinde açıklama yapan GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Türkiye, siyasi, diplomasi, askeri ve iktisadi alanlarda zorlu bir dönemden geçiyor ve önemli bir mücadele veriyor. Global Ports Holding bir Türk şirketi olarak, en önemli küresel finans merkezlerinden biri olan Londra’da 2017 yılındaki en büyük halka arzlardan birini gerçekleştirdi. Böylesine zorlu bir süreçte, Türkiye’nin başarısını, gücünü iktisadi alanda da çok net ve güçlü bir şekilde uluslararası arenaya taşımanın verdiği gurur ve memnuniyet, bizler için ayrı ve çok özel bir anlam taşıyor” dedi.

Global Ports Holding hisselerine küresel yatırımcıların ilgisinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Mehmet Kutman, “Global Ports Holding bugünlere bir anda gelmedi, 2004 yılından bu yana liman altyapısı alanında attığı önemli adımlarla, yürüttüğü güçlü strateji ile geldi. Bugün geldiğimiz noktada yarattığımız benzersiz bu iş modelinin ve sunduğumuz fırsatların küresel arenada kabul ve talep görmesi, elbette ki bizleri mutlu etti, cesaretlendirdi. Ancak bununla birlikte gücümüze güç kattı” şeklinde konuştu. Kutman, Türkiye’nin küresel arenadaki öncü global markalarından biri olarak, uluslararası alanda yeni ve güçlü bir marka daha yaratmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

GPH Avrupa’da 9, Karayipler’de 7, Asya’da 4 limanla ilgileniyor

Küresel arenada kamuya açık bir şirket olarak bu yeni dönemin kendileri için çok önemli ve heyecan verici olduğunu belirten Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın da, “Şimdi ise halka arz döneminde oluşturduğumuz stratejimizi sunmak için sabırsızlanıyoruz. Bu yeni dönemde organik büyümedeki başarımızı sürdürmekte kararlıyız. Yatırımlarımızın yanı sıra yaptığımız geliştirmeler, yeni ve inovatif hizmetlerle sunduğumuz hizmetleri çeşitlendirmek ve kruvaziyer turizmine katkıda bulunmak, geliştirmek istiyoruz. Bununla birlikte güçlü bir şekilde sürdürdüğümüz inorganik büyümede ise; dünyadaki tek bağımsız ve lider kruvaziyer liman işletmecisi olarak ilk hamle avantajımızı temel alan Avrupa, Karayipler ve Asya'daki liman operasyonlarımızın kapsamını genişletmeye odaklandık. Avrupa’da 9, Karayipler’de 7, Asya’da 4 olmak üzere birçok yatırım alternatifi ile ilgileniyoruz” diyerek, orta vadedeki hedeflerini; "14 olan liman sayısını 25’e, 7.8 milyon olan hizmet verdikleri yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmak" olarak belirtti.

8 ülke 14 liman ile “Dünyanın en büyük liman işletmecisi” olduklarını yineleyen Emre Sayın, “Ancak sadece nicelikle sınırlı ‘en büyük’ ifadesi, GPH’ı tarif etmek için yeterli kalmıyor. Zira bizim niteliğimiz de benzersiz. Uzun yıllara dayanan tecrübemiz, farklı ülke ve coğrafyalarda iş yapmamızdan kaynaklanan zengin kültür mozaiğimiz ile benezrsiz bir bilgi birikimi ve kabiliyete sahibiz. Üstelik kruvaziyer turizm alanındaki tek bağımsız liman işletmecisiyiz. Bu nedenle bizler için ‘en büyük’ olmamızın yanı sıra ‘lider’ ve ‘bağımsız’ olmamız bizler için ayrı ve güçlü anlamlar taşıyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: ulasimonline.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr