Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / RİZE-ARTVİN HAVALİMANININ TEMELİ ATILDI

RİZE-ARTVİN HAVALİMANININ TEMELİ ATILDI

RİZE-ARTVİN HAVALİMANININ TEMELİ ATILDI04.04.2017

Rize Havalimanı'nın temel atma töreni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle gerçekleşti.

Rize'de yapılan toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Rize Havalimanı'na da değinerek projenin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Rize ve Artvin'e hizmet verecek havalimanının tüm hazırlıklarının bittiğini, ihalesinin yapıldığını, bugün temelini atacaklarını ve inşasına başlayacaklarını söyledi. Yeşilköy ile Pazar arasında yapılacak havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli planladıklarını anlatan Erdoğan, proje bedelinin 1 milyar 350 milyon lira olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projenin, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra deniz doldurularak yapılan Türkiye'deki ikinci, dünyada ise üçüncü havalimanı olacağını belirterek, havalimanının en geç 2021 sonunda tamamlanacağını bildirdi. Erdoğan, "Havalimanıyla birlikte Rize'nin önünde, turizmde, ticarette, her alanda yeni bir dönem başlıyor. Biz bugüne kadar hep yatırımlarımızla, eserlerimizle, büyük projelerimizle konuştuk. Birileri lafla peynir gemisini yürütmeye çalışırken, biz, hep hizmet etmenin, insanımızın derdine derman olmanın peşinde koştuk." diye konuştu.

Temel atma töreni ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Kaynak: ulasimonline.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr