Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / TÜRKİYE İLE KAZAKİSTAN ARASINDA AEO EYLEM PLANI

TÜRKİYE İLE KAZAKİSTAN ARASINDA AEO EYLEM PLANI

TÜRKİYE İLE KAZAKİSTAN ARASINDA AEO EYLEM PLANI06.02.2017

Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi 25. Yıldönümü Kutlamalarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak Türkiye- Kazakistan AEO Eylem Planı’nı İmzaladı.

Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi’nin kuruluşunun 25. Yıldönümü Bakü’de kutlandı. Kardeş ülke Azerbaycan’ın ev sahipliğindeki kutlamaya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak başkanlığındaki heyet katıldı.  

Kazakistan Gümrük İdaresi Temsilcilerinin de katıldığı kutlama töreninde Türkiye ile Kazakistan arasında Yetkilendirilmiş Yükümlü Programlarının Karşılıklı Tanınmasına İlişkin Eylem Planı imzalandı.

Eylem planını Türkiye adına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Kazakistan Gümrük İdaresi adına da Başkan Yardımcısı Gosman Amrın imzaladı.

Dünyada AEO olarak bilinen Yetkilendirilmiş Yükümlü uygulaması kapsamında; iki ülke gümrük idareleri arasında çalışma grubu oluşturulacak, yetkilendirilme kriterleri ve gümrükleme süreçlerinde bilgi paylaşımında bulunulacak,  yetkilendirilmiş yükümlü programlarında yakın bir işbirliği sağlanacak.

Kaynak: T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr