Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TAŞIMACILIKTA MARS LOJİSTİKTE YEŞİL LOJİSTİK’ DÖNEMİ

TAŞIMACILIKTA MARS LOJİSTİKTE YEŞİL LOJİSTİK’ DÖNEMİ

TAŞIMACILIKTA MARS LOJİSTİKTE YEŞİL LOJİSTİK’ DÖNEMİ19.08.2016Mars Logistics, kullandığı çevre dostu taşımacılık modeliyle karbondioksit salınımını yüzde 36 oranında azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlıyor.

Türkiye'de ve dünyada alanında önde gelen firmalardan olan Mars Logistics, kullandığı çevre dostu taşımacılık modeliyle karbondioksit salınımını yüzde 36 oranında azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlıyor.

Çevre dostu taşımacılık modelinde, Türkiye’de çeşitli noktalardan alınan yükler önce treylere yükleniyor. Treyler İstanbul, İzmir veya Mersin limanlarından gemi yoluyla İtalya'nın Trieste limanına ulaşıyor. Ardından buradan tren yoluyla güzergâhına devam eden yükler, Bettembourg Multimodal terminalinden geçtikten sonra, karayolu ile Avrupa’nın Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki çeşitli varış noktalarına ulaşıyor.

Mars Logistics, sektörde yeşil lojistik ve sürdürülebilirlik kavramlarıyla öne çıkan bu hizmetini 2012 yılından bu yana veriyor. Otomotiv, gıda, tekstil, kimya, enerji ve kozmetik gibi pek çok sektöre hizmet veren Mars Logistics, araç filosunu da çevre dostu araçlarla yenileyerek doğayı korumaya katkı sağlıyor.

Kaynak: ulasimonline.com

   

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr