Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DACHSER AVRUPA’DAKİ DEPO KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

DACHSER AVRUPA’DAKİ DEPO KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

DACHSER AVRUPA’DAKİ DEPO KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR 25.07.2016Avusturya, Fransa ve Almanya’da yeni tesisler inşa eden Dachser Avrupa çapındaki kontratlı lojistik hizmetlerini güçlendiriyor. Artık çok daha fazla bölgede nakliye, depolama ve katma değerli hizmetler de dahil olmak üzere entegre lojistik hizmetleri sağlamak mümkün olacaktır.

DACHSER’in Road Logistics Hizmetlerinin COO’su Michael Schilling durumu şöyle ifade ediyor: “Müşterilerimizi, küresel tedarik zinciri yönetim süreçlerinde çeşitli kontratlı lojistik hizmetleri sunarak desteklemekteyiz”. 2016 Haziran’ının sonunda, bir aile şirketi olan DACHSER, Linz, Avusturya yakınlarındaki Hörsching’te lojistik merkezinin genişletilmesi için sembolik bir temel atma töreni düzenlemiştir. Yeni depo 10,000 metrekarelik depolama alanı ve 20,000 üzeri palet için yer sağlayacaktır. Dachser’in 10 milyon EURO yatırım yaptığı bu yeni deponun 2017 başlarında faaliyete geçirileceği tahmin edilmektedir. Müşteri için Hörsching, birçok hizmetin bir kaynaktan sağlanması anlamına gelmektedir: Bunlar kontratlı lojistik hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan depolama imkanı ve kişiselleştirilmiş hizmetler, kapsamlı Avrupa nakliye ağına doğrudan bağlantı, Dachser Air & Sea Logistics tarafından temin edilen hava ve deniz sevkiyatları hizmetleridir. 

Fransa’da, Dachser iki lokasyonda depo kapasitesini arttırmıştır. Güney Fransa’daki Salon de Provence bölgesinde, 12,000 metre karelik alan ve 14,500 paletlik kapasite ile Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesi için yakın zaman önce yeni bir tesis hizmete sunulmuştur. Kuzey Fransa’da yer alan Reims’teki mevcut depo da genişletilmiştir. Toplam 27,000 paletlik alan sunan bu tesis özellikle, şarap, alkol ve endüstriyel tüketiciler için kontratlı lojistik hizmetleri sağlamaktadır.

Almanya Saarland eyaletinde yer alan, Überherrn Lojistik Merkezini genişletmek üzere şirketin yaptığı yatırım, yaklaşık 22,000 raf kapasitesi ve 600 metrekarelik ofis alanı ile birlikte 11,000 metrekarelik yer sunan kontratlı lojistik deposu haline gelmiştir. Yatırım tutarı 10 milyon EURO’dur. Tesis 2016 Ekim sonunda hazır olacak ve orta vadede 80 yeni istihdam sağlayacaktır. Überherrn’in Dachser ağı için iki işlevi vardır: lojistik merkezi gün boyunca düzenli şube işlerini yürütürken, saat 20.00’da başlayan Avrupa’daki grupaj işlemlerinin tek bir yerden idaresi maksadıyla Euro Hub olarak hizmet vermektedir. Saar Nehri yakınlarındaki tesisi ile Dachser, Avrupa karayolu nakliyesini kıtalararası rotalar ile bir araya getirmekte, hem ithalat hem de ihracat için deniz ve hava sevkiyatlarını kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Şirketin bu birimini yöneten Alexander Tonn şunları söylüyor: “Sahadaki meslektaşlarımız ile birlikte, Dachser’in kontratlı lojistik hizmetlerini uluslararası düzeye getirmek için sıkı bir biçimde çalışıyoruz. Bu yatırımlar, kontratlı lojistik faaliyetlerimizin geçtiğimiz yıllarda ne kadar başarılı bir şekilde geliştiğini göstermektedir.”  

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr