Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / SINIRDA TIR KUYRUĞU 20 KİLOMETREYE ULAŞTI

SINIRDA TIR KUYRUĞU 20 KİLOMETREYE ULAŞTI

SINIRDA TIR KUYRUĞU 20 KİLOMETREYE ULAŞTI04.07.2016Yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaklaşık 20 kilometre kuyruk oluşturdu.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ihraç ürünü yükleriyle yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle yaklaşık 20 kilometre kuyruk oluşturdu.. Sürücüler kuyruk yüzünden bayramı yollarda geçirmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Avrupa ülkelerine ihracat yükü taşıyan TIR'lar Bulgaristan’a geçiş yapmak için geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Türk gümrük yetkilileri yoğunluğun Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı çalışanlarının, işlemleri yavaş yapmasından dolayı yaşandığını söyledi. İstanbul’dan yüklediği otomobil yedek parçasını Fransa’nın Paris kentine götürmek için dün öğlen İstanbul'dan yola çıktığını söyleyen TIR sürücüsü Mehmet Kazımırk, “Bu yıl bayramı yine ailemden uzak yollarda geçirmek zorunda kalıyorum. Kuyrukta 20 saattir bekliyoruz kimse bize bir şey demedi” diye konuştu. Kuyrukta Romanya’ya meyve suyu götürmek için 20 saattir bekleyen Abdullah Kaplan, "Kimse bize bir şey söylemiyor. Sistem mi gitti çalışmıyorlar mı? Bekleyin diyorlar bekliyoruz. Bayramı Romanya’da geçirmek zorundayım. Çarem yok. Bizim kaderimiz bu kuyrukta beklemek. Bugün akşama kadar sıra bana gelir çıkış yaparım" dedi.

Edirne’de Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 5 Kilometre TIR kuyruğu olduğu belirtildi.

Kuyruk 20 kilometreye ulaştı

Edirne’de Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda 14 kilometre olan TIR araçlarının kuyruğu 20 kilometreye ulaştı. Bayram yoğunluğunun yanı sıra Bulgaristan’da işlemlerim yavaş yapılması nedeniyle kuyrukların daha da uzayabileceği belirtilirken, ihracat yükü taşıyan araçların bekleyişi sürüyor.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr