Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN DENİZCİLİK GEMİ ACENTELİĞİ YETKİ BELGESİ ALDI

OMSAN DENİZCİLİK GEMİ ACENTELİĞİ YETKİ BELGESİ ALDI

OMSAN DENİZCİLİK GEMİ ACENTELİĞİ YETKİ BELGESİ ALDI24.06.2016OMSAN Denizcilik, aldığı “Gemi Acenteliği Yetki Belgesi” ile denizyolu taşımacılığında kesintisiz hizmet sunmaya başladı.

OMSAN Denizcilik, faaliyete başladığı 2008 yılından bu yana uluslararası konteyner forwarding hizmetlerinin yanı sıra dökme ve genel kargo yüklerin denizyolu ile taşınması için gemi kiralama, brokering ve liman hizmetlerini sunuyor. Denizyolu taşımacılığı kapsamında sunduğu hizmet kalitesini artırmak ve müşterilerine kapıdan kapıya kesintisiz hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren OMSAN Denizcilik, son olarak Gemi Acenteliği Yetki Belgesi aldı.

Denizyolu taşımacılığı alanında faaliyetlerini geliştirmek ve sektörde büyümek amacıyla yepyeni bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten OMSAN Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Ergun Arıburnu, Gemi Acenteliği Yetki Belgesi ile OMSAN Denizcilik’in Türkiye’deki tüm limanlarda, geminin limana yanaşmasından kalkışına kadar tüm işlemleri yetkili gemi acentesi olarak kesintisiz bir şekilde gerçekleştirebileceklerini söyledi.

OMSAN Denizcilik olarak 2009 yılından bu yana gemi kiralama, 2010 yılından itibaren ise özmal gemileri ile armatörlük hizmeti verdiklerini söyleyen Arıburnu, yıllık 350 gemi ve 4 Milyon Ton yük için gemi kiralama hizmeti verdiklerini belirtti. Kosterden Capesize sınıfına kadar her büyüklükte gemi için kiralama hizmetini gerçekleştirdiklerini söyleyen Arıburnu, amaçlarının kabotaj kapsamında en büyük yük taşıyıcısı olarak kısa vadede yıllık 10 Milyon Ton yük taşıma kapasitesine ulaşmak olduğunu belirtti. 2010 yılından bu yana İSDEMİR Limanı’nda verilen liman operasyonları hizmetine bu yıl içerisinde ASLAN Çimento Limanı’nı da ilave eden OMSAN Denizcilik’in, yıllık yaklaşık 12 Milyon Ton yükün liman operasyonlarını gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Liman işletmeciliğinin OMSAN Denizcilik’in odaklandığı ana konuların başında geldiğini vurgulayan ARIBURNU, kısa vadede yeni liman yatırımlarını hedeflediklerini ve liman lojistiğinde entegre hizmet vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr