Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARAS KARGO, SATIŞ İÇİN MASADA

ARAS KARGO, SATIŞ İÇİN MASADA

ARAS KARGO, SATIŞ İÇİN MASADA24.05.2016Aras Kargo'nun yüzde 75 hissesine sahip Aras Ailesi ile şirketin yüzde 25'lik hissesine sahip Austrian Post arasında satış görüşmeleri başladı.

Kargo sektöründe 35 yılı geride bırakan Aras Kargo'da ortaklar arasında satış gündemde. Görüşmelerin gelecek ay sonuçlanması bekleniyor. Şu anda Aras Kargo'nun yüzde 75'i Aras Ailesi'ne, yüzde 25'i ise Avusturya'nın önde gelen lojistik ve posta hizmetleri sağlayıcısı Austrian Post'a ait.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan Sibel Atik imzalı habere göre Avusturyalı şirket, bu yüzde 25'lik hisseyi 2013 yılında, Aras Kargo'ya 2010 yılında ortak olan İş Girişim Yatırım'dan 125 milyon TL'ye satın almıştı. Austrian Post, şimdi de şirketin kalan kısmını Aras Ailesi'nden satın almak istiyor. Aras Ailesi ile Avusturyalı şirket arasında geçen eylül ayında başlayan görüşmelerin kısa bir süre içinde sonuçlanacağı tahmin ediliyor. Sıkı pazarlığın sürdüğü satışla ilgili anlaşmaya varılabilirse, haziran ayında sürecin noktalanması bekleniyor.

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre, şirketin satışıyla ilgili görüşünü almak üzere ulaşılan Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, bir süredir devam eden görüşmeleri doğruluyor. Aras, eylül ayında başlayan görüşmelerde bir anlaşmaya varılabilirse şirkette sahip oldukları yüzde 75 hisseyi satabileceklerini ifade ediyor.

Evrim Aras, "Bu kadar erken yaşta CEO'luk koltuğuna oturduğum şirkette önemli ve güzel tecrübeler edindim. Bu tecrübeyi yeni alanlarda değerlendirmek isterim" diyor. Eğer bu satış gerçekleşirse bir süre dinlenmek istediğini anlatan Aras, yeni bir iş hayalinin olgunlaşması için bir boşluk olması gerektiğini söyleyerek "Ben de bunu yapacağım. Biraz ara verip, ardından kendi girişimlerimle ilgileneceğim" diye konuşuyor.

8 yılda dipten zirveye

Aras Kargo, 2008 yılında kurucu Celal Aras'ın vefatının ardından ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kalmıştı. Evrim Aras, reddi miras öneren avukatlara karşılık 29 yaşında şirketin başına geçmişti. 265 milyon TL borçlu şirkete 145 milyon TL de vergi borcu kesilince babasının yasını yaşayamadan şirketi kurtarmak için kolları sıvayan Evrim Aras, yaptığı düzenlemeler ve finansal yapılanmayla şirkete ortak almayı başardı. 2010 yılında Aras Kargo'ya ortak olan İş Girişim Yatırım, sahip olduğu yüzde 25 hisseyi üç yıl sonra Austrian Post şirketine sattı. Evrim Aras, sekiz yılda şirketi dipten yukarı taşıdı. Aras Kargo, 2015 yılında 900 milyon TL ciro yaptı. Bu yıl ise cironun 1 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Aras Kargo, 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şubesi, 3 bin 320 araçlık filosu ve 12 bin çalışanıyla her ay 12 milyon kişiye hizmet sunuyor. Baba Celal Aras vefat etmeden önce bir görev taksimi yaparak holdingin başına oğlu Baran Aras'ı, Aras Kargo'nun başına ise Evrim Aras'ı getirmişti. Evrim Aras'ın holdingde hissesi bulunmazken, Aras Kargo'nun yüzde 75'lik hissesi ise üç eşit pay olarak anne ve iki kardeşe ait.

Kaynak: dunya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr