Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DÜNYADA 50NCİ, TÜRKİYEDE 5İNCİ YILINI KUTLAYAN BDP INTERNATIONAL TÜRKİYEYİ BÖLGE MERKEZİ KONUMUNA GETİRDİ

DÜNYADA 50NCİ, TÜRKİYEDE 5İNCİ YILINI KUTLAYAN BDP INTERNATIONAL TÜRKİYEYİ BÖLGE MERKEZİ KONUMUNA GETİRDİ

DÜNYADA 50NCİ, TÜRKİYEDE 5İNCİ YILINI KUTLAYAN BDP INTERNATIONAL TÜRKİYEYİ BÖLGE MERKEZİ KONUMUNA GETİRDİ25.04.2016BDP International, 1966 yılında Philadelphia USA'da kurulmuş, Dünya üzerinde 40 ülkede 200'den fazla ofisi bulunan bir global lojistik servis sağlayıcısıdır. Müşterilerine uluslararası deniz, hava, kara ve proje kargo taşımacılığı, gemi kiralama, gümrükleme, depolama ve lojistik iç dağıtım hizmeti veriyor. Bunun yanı sıra; 3PL, LLP, 4PL hizmetleri ve tedarik zinciri yönetimi danışmanlık hizmetleri gibi lojistik çözümler sunuyor.

BDP International, özellikle kimya & petrokimya, oil&gas, healthcare & life sciences olmak üzere otomotiv ve üretim, hızlı tüketim ürünleri, havacılık, savunma sanayi, enerji ve inşaat sektörlerinde de yoğun olarak müşterilerine hizmet vermektedir. 2015 yılında firma, 2.2 milyar dolar cirosu ve 4 bin 600 çalışanı ile taşımacılık ve lojistik sektörünün önemli oyuncularından birisi konumunda yer alıyor.

BDP International, bu yıl Ağustos ayında 50'nci yılını kutlamaya hazırlanıyor. 50 yıldır yenilikçi, vizyon sahibi, etik değerlere sonuna kadar bağlı bir şirket olarak müşterilerine bu değerler doğrultusunda hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyor. Türkiye'de BDP International (Bolte Lojisti ), 2011 Mayıs ayında İstanbul Genel Merkez ve İzmir şube olmak üzere toplam 13 çalışan ile faaliyete geçti. Mart 2016 itibariyle 9 ofis, 147 çalışanı ve 2015 yılında 87 milyon dolar cirosu ile Türkiye'nin en önemli ilk 15 lojistik servis sağlayıcılarından birisi oldu. Özellikle denizyolu konteyner (61.000 TEU), hava kargo (3.9 milyon kilo) ve proje kargo-gemi kiralama hizmetlerinde Türkiye'nin ilk 10 tedarikçisinden birisi haline geldi. 2015 yılı uluslararası karayolu taşımacılığında yatırım yılı olması dolayısıyla, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve İtalya'ya haftalık düzenli parsiyel servis organizasyonları başlattı. Önemli basanlar elde ederek, müşteri memnuniyeti konusunda hedeflediği noktaya ulaştı. 2016 yılı itibariyle uluslararası karayolu ve hava kargo ürünlerinde yeni ürünler sunarak, maliyet avantajı sağlayan farklı çalışmaları müşterilerine sunmaya devam ediyor. Ürün ve ticari hat geliştirme ekipleri belirli ülke ve bölgelerin üzerinde yoğun olarak çalışmaktadır.

BDP Türkiye, 2014 yılı itibariyle oluşturduğu '5 yıllık Stratejik Planı' ile şirketin mevcut işlem hacmini 2 katına çıkarma hedefi doğrultusunda farklı ülkelerde de büyümesine devam ediyor. 2016 yılında Mısır, Fas, Kenya, Danimarka, Peru, 2017 yılında İsviçre, Polonya, Filipinler, Tanzanya, Tunus ve Cezayir olarak devam edecek bir planlama içerisine girdi.

Tüm bu ürün geliştirmelerin yanı sıra BDP Türkiye, bu yıl Şubat ayı itibariyle entegre lojistik hizmet satın alımının özellikle yabancı ve yerli çok uluslu şirketler için ne kadar önem arz ettiğini fark edip, tüm taşımacılık ve lojistik çözümleri hizmetlerinin tamamlayıcı unsuru olarak gümrükleme hizmetini de vermeye başladı. Gümrükleme hizmetleri için Türkiye'de tüm ana ofislerde stratejik ortağı üe beraber hizmet veriyor. Bu konuyla ilgili Türkiye'de saygın, profesyonel ve yenüikçi gümrük müşavirlik firmalarından BİLİN Customs Brokerage Co.Inc. ile uzun dönemli stratejik ortaklık anlaşması imzalandı. BDP Türkiye, teknoloji ve compliance konularına önem veren yerel müşterilerine de gümrükleme hizmeti vermeye başladı. Tüm dünyada uyguladığı BDP International hizmet standartlarıyla gümrükleme hizmeti vermesi, fark yaratma, çapraz satış kabiliyetlerini arttırmada ve sürdürülebilir büyümelerinde önemli rol oynamaktadır.

Lojistik çözümler ve tedarik zinciri yönetimi danışmanlık hizmetleri konusunda da her geçen yıl hem Türkiye'de hem diğer ülke ve bölgelerde pazar payını önemli ölçüde arttırıyor. Özellikle Türkiye'de, 3PL, LLP, 4PL uygulamalarda, müşterilerin ihtiyaçlarını birebir karşılayan; lojistik faaliyet süreçlerini teknolojik ortamda baştan sona kadar takip imkanı sağlayan BDPSMART SUITE Programı müşterileri tarafından yoğun şekilde kullanılmaktadır. BDPSMART SUITE Programı ile tedarik zincirini yöneten müşteriler; görünmeyen saklı maliyetler ve süreç iyileştirmelerinden minimum, çalışan ile maksimum verimlilik ve zamanı doğru kullanarak önemli maliyet avantajları sağlıyor. BDPSMART SUITE Programı aynı zamanda, online kargo, doküman, bilgi takibi, tedarikçi yönetimi, sipariş yönetimi, veri yönetimi, KPI yönetimi, raporlama, alert yönetimi, taşıyıcı alokasyon yönetimi, gümrükleme ve regulatory compliance yönetimi gibi pek çok farklı uygulamanın bulunduğu bir programdır. Keza tüm bu uygulamaların yanı sıra sistem içerisinden tender management ve control tower management uygulamalarının da olduğu farklı hizmetler mevcut halde bulunuyor.

Türkiye'de 5 yıldır, global anlamda ise 17 yıldır ana iş modeli olarak LLP-4PL hizmetlerini benimsemiş olan BDP International, teknolojiye ve inovasyona olan yatırımlarını kesintisiz devam ettirmektedir. BDPSMART'm sektör bazında ki uygulamalarını ise 2016 ve 2017 yularında hizmete sunuyor olacaktır. Şu an mevcutta bulunan BDPSMART Chemical hizmete girdi. Smart Healthcare ve Lice Science, Smart Retaü ve Consumer Goods, Smart Automotive, Smart Oil&Gas uygulamaları 2016 ve 2017 yularında sektör özelinde hizmete girecek. Her sektörün farklı ihtiyaçları olduğu için, BDP bunu göz ardı etmeden ve tüm değişkenleri dikkate alarak ihtiyaçlar doğrultusunda BDPSMART SUITE programını şekillendiriyor.

Kimya & Petrokimya sektörü BDP International için hayati sektörlerin başında geliyor. Global anlamda bu sektörlerin çok uluslu ya da yerel oyuncuların yüzde 68'ine global veya bölgesel olarak lojistik servis sağlayıcısı hizmeti veriyor. Türkiye, Avrupa ve Orta Asya'da bir köprü vazifesi görerek, ithalat ve ihracatta dış ticaret hacminde kimya & petrokimya sektörleri çok ciddi önem arz ediyor.

Bu sebeple BDP International'ın her yıl Philadelphia, Houston, Antwerp, Dubai, Singapore ve Shanghai'da düzenlediği "BDP International Supply Chain & Compliance Seminar" konferansı, bu yıl 11 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Kalamış Wyndam Hotel'de düzenlenecek. Kimya & Petrokimya başta olmak üzere, ilgili sektörlerin üst düzey temsilcilerini bu konferansta buluşturacak. Bunun yanı sıra 11 Mayıs akşamı verilecek özel yemekte BDP International üst yönetimi, müşterileri ve iş ortakları ile birlikte BDP International'ın 50'nci yılını ve BDP Türkiye'nin 5'nci yılı kutlanacak.

BDP International, Türkiye'de son 5 yıldır gösterdiği başarılı faaliyetleri ve bölge de aldığı inisiyatiften ötürü şirket Genel Müdürü Fikret Ersoy’u 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle BDP International şirketinin Afrika Ülkeleri ve Türkiye'den Sorumlu Bölge Direktörü olarak atadı. 2016 yılı itibariyle Türkiye dahil 9 ülkenin yönetimi İstanbul Bölge Merkezi üzerinden gerçekleştirilecek. Bu gelişme BDP Türkiye'nin tüm çalışanları için ekstra motivasyon kaynağı ve kariyer ile ilgili çok ciddi fırsatlar sunuyor.

Afrika ve Türkiye Bölge Direktörü Fikret Ersoy şöyle ekliyor "BDP Türkiye'nin inandığı tek doğru, şirketin en önemli değeri çalışanlarımız ve varoluş sebebi müşterilerimizdir. Türkiye'de genç, dinamik, yenilikçi, müşteri odaklı, şirketin etik ve kurumsal değerlerine bağlı, en iyi lojistik çözümlerini müşterilerimiz için üretmeye ve sunmaya odaklanmış, kaliteli personelimiz ile fark yaratmaya ve hızla büyümeye devam edeceğiz."

Kaynak: dunya.com.tr

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr