Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL ÇOCUKLARI 23 NİSAN İÇİN BARIŞIN RESMİNİ YAPTILAR

EKOL ÇOCUKLARI 23 NİSAN İÇİN BARIŞIN RESMİNİ YAPTILAR

EKOL ÇOCUKLARI 23 NİSAN İÇİN BARIŞIN RESMİNİ YAPTILAR22.04.2016

Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ekol Lojistik; 12 farklı ülkedeki çalışanlarının çocukları için renkli bir projeye imza attı. Ekol çalışanlarının 18 yaş altı çocukları için hayata geçirilen projenin teması barış oldu.

Her çocuğa bir yüzü boş kartpostallar ve boya setleri gönderildi. Kartpostalların bir yüzünde 23 Nisan’ın anlamını kendi dillerinde okuyan çocuklardan hayallerindeki barışı resmetmeleri istendi. Yaratıcılık konusunda da özgür bırakılan çocuklar barışı diledikleri gibi anlattılar, büyüklere mesajlar verdiler.  Tüm ülkelerden resimler şirketin merkez ofisinde toplandı. Türkiye, Almanya, Bosna, İspanya, Fransa, İtalya, Macaristan, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Ukrayna’dan toplam 856 Ekollü çocuğun barış konulu resimleri bilgisayar ortamında arşivlendi ve her çocuğun yaptığı orijinal resim bir başka ülkedeki çocuğa 23 Nisan hediyesi olarak gönderildi.

Dünya çocuklarının çoğunun güvercin temasını işlediği resimlerde, dünya bayrakları, el ele tutuşma resimleri ve barışla ilgili kendi dillerinde sözleri eklemeyi de unutmadıkları görüldü.

Atatürk’ün dünya üzerinde benzeri bulunmayan vizyoner bir yaklaşımla çocuklara armağan ettiği bu günü tüm ülkelerdeki Ekol çocuklarıyla birlikte kutlamak istediklerini belirten Ekol Lojistik Pazarlama ve İletişim Direktörü Arzu Tan “Birçok ülkede iç savaşların sürdüğü, insanların ülkelerini terk etmek zorunda kaldığı, terörün artık günlük hayatlarımızı tehdit ettiği bir dönemde bu projeyi hayata geçirerek gelecek nesillerin daha barış yanlısı bireyler olarak yetişmesinde bizim de küçücük bir katkımız olsun, bu konuda bir farkındalık yaratalım istedik.” dedi.

Eserlerin sanal ortamda sergilenebilmesi için bir de micro-site kuruldu. Ekol çocuklarının barış konulu resimleri 2 ay süresince http://bariscocuklari.co/ ve http://kids4peace.co/ adlı micro-sitede sergilenmeye devam edilecek.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr