Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KARINCA LOJİSTİK OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN HIZINA AYAK UYDURUYOR

KARINCA LOJİSTİK OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN HIZINA AYAK UYDURUYOR

KARINCA LOJİSTİK OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN HIZINA AYAK UYDURUYOR12.04.2016

Karınca Lojistik “just in time” modeliyle oluşturduğu özel çözümlerle otomotiv lojistiğinde müşteri portföyünü genişletemeye devam ediyor. Karınca Lojistik Karayolu Taşımacılık Müdürü Kamil Şık ve Hava Kargo Sorumlusu Leyla Hocaoğlu, tek elden sundukları hızlı çözümlerle müşterilerine maliyet ve zaman avantajı sağladıklarını söylüyor.

Karınca Lojistik, otomotiv sektörüne yönelik hizmet vermeye ne zaman başladı ve süreç içinde bu hizmetler nasıl şekillendi?

Kamil Şık: Karınca Lojistik olarak otomotiv sektörüne 2000 yılının başlarında hizmet vermeye başladık. Otomotiv sektöründe yeterli paya sahip olabilmek için, lojistik yapısının doğru ve verimli bir şekilde planlandırılması ve yönetilmesi gerektiği, güçlü bir fiziki altyapı ve iş akış süreçlerine ihtiyaç olduğunun bilincinde olarak, lojistik hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi yönünde iyileştirmeler yaptık. Son yıllarda özellikle yedek parça, motor aksamları gibi ürünlerin karayolu ve denizyolu sevkiyatları, ekspres karayolu taşımaları, stok takibi gibi süreçlerde iş ortaklarımıza hizmet vermekteyiz. Tam zamanında teslim felsefesi ile hareket eden operasyon bölümlerimiz, satış sonrası destek ve yedek parça satışı için kurulan yedek parça dağıtım ağını daha verimli hale getirmek adına ihtiyaç duyulan depolama ve dağıtım sistemlerini yurtdışı acenteleriyle geliştirerek, müşterilere özel çözümler üretmektedir.

Leyla Hocaoğlu: Otomotiv lojistiğinde, üretim hatlarına zamanında, hızlı ve güvenilir taşımacılık hizmeti en başta duyulan ihtiyaçlar arasındadır. Ürün çeşitliliğinin çok fazla olması ve sektörde çok sayıda tedarikçi bulunması, bu ihtiyacın başlıca nedenleri arasında gösterilebilir. Bu ihtiyaç, lojistik süreçlerin yönetimini önemli kılmaktadır. Karınca Lojistik, bu anlamda otomotiv imalatçılarının ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmekte ve ürünün zamanında teslim edilmesini sağlamak için depolama, nakliyat, dağıtım gibi tüm bileşenleri içeren hizmetler sunmaktadır. “Just in time” üretim modelleri ile çalışan müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine göre hızlı ve güvenilir çözümler, taşıma modelleri ve lojistik konseptler sağlamaktadır.

Karınca Lojistik olarak 2008 yılında Kintetsu World Express firması ile global partner acenteliği anlaşması yaparak, Japonya ve Uzakdoğu menşeili sektörün öncü otomobil ve yedek parça üreticileriyle çok yakın çalışma fırsatı bulduk ve otomobil sektöründe ismimize yakışır bir atak gerçekleştirdik. Ayrıca günden güne geliştirdiğimiz hizmet türleri ve ilgili sektörde yarattığımız lojistik çözümlerle müşteri portföyümüzü artırdık. Karınca Lojistik olarak müşterilerimiz için bir forwarder hizmet sağlayıcısı olmanın ötesinde bir iş ortağı olmayı hedeflemekteyiz. Bu alanda çözüm odaklı çalışmalarımız devam etmekte, gerçekleştireceğimiz uygulamaların sektöre katma değer kazandıracağına inanıyoruz.

KATMA DEĞERLİ HİZMETLER

Otomotiv sektörüne yönelik geliştirdiğiniz özel çözümler nelerdir? Sunduğunuz hizmetlerle “just in time” çalışan otomotiv sektörüne ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?

Kamil Şık: Otomotiv sektöründe tedarik zinciri sürecinin en önemli halkalarından birini lojistik maliyetler oluşturmaktadır. Lojistik maliyetlerin azaltılmasının yollarından biri tüm süreçteki beklemelerin en aza indirilmesi, sistemin kolaylaştırılması, taşıma modları arasındaki değişimlerin operasyon süresi ve işlem maliyetlerinin azaltılmasından geçmektedir. Almanya acentemiz vasıtası ile Almanya’ya sevkiyat yapan otomotiv firmalarına fiscal gümrükleme, depolama ve her türlü lojistik imkanı sağlıyoruz. Yurtdışı depomuzdan çıkan her parçanın müşteri ve bizim tarafımızdan takibini yapabildiğimiz bir IT sistem bağlantımız var. Depodaki günlük stokları anında görüp göndericinin sevkiyatlarını buna göre planlaması sağlıyoruz. “Just in time” çalışan otomotiv sektörünün yurtdışı stok takibini yaparak işlerini kolaylaştırıyoruz. Karayolu taşımacılık servisimiz ile transit sürelerde avantaj yaratıyoruz.

Leyla Hocaoğlu: Hava taşımacılığında 7/24 takip ve acente ağımız sayesinde sağladığımız hizmetlerimiz çerçevesinde maliyet ve zaman odaklı profesyonel çözümler sunmayı hedefliyoruz ve çalışma modelimizi bu doğrultuda oluşturuyoruz. Zira otomotiv firmaları için stok maliyetlerinin ciddi rakamları bulmasından dolayı stoksuz çalışma şeklini tercih etmeleri “Just in Time” modelinin etkin bir şekilde yönetilmesi mecburiyetini doğuruyor. Zamanında teslim, tedarik zincirinin aksamadan devam etmesi için express araç ile toplama organizasyonları, uçuş önceliği ve varış noktasında teslimat önceliği sağlayacak flash servis olanaklarının tamamını otomotiv ana ve yan sanayi müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız. Müşterilerimize sunduğumuz door to door ve port to port hizmetlerin yanı sıra talepler doğrultusunda depolama ve distribütör firmalar için iç dağıtım hizmetiyle tek elden tüm lojistik tedarikinin yönetilmesini sağlayarak sektör firmalarına büyük bir planlama kolaylığı sağlamaktayız. Üretim bandının aksamasını engellemek için standart tarifeli seferlerin yanı sıra charter hizmetleri için gerekli tedarikçilerimiz mevcuttur. Çoklu alternatifler yaratmak için deneyimli personelimiz ve acente ağımız ile hizmet vermekteyiz.

JAPON OTOMOTİV DEVİNE ADRESE TESLİM HİZMET

Otomotiv sektörüne yönelik operasyonlarınızda ağırlıklı olarak hangi ülkelere/ülkelerden taşıma yapmaktasınız? Sektöre yönelik taşımalarda tercih ettiğiniz modlar hangileridir?

Kamil Şık: Otomotiv sektörü için daha çok Batı Avrupa’da; Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda gibi ülkelere oto sis farı, oto içi mobilya ve kablo aksamı gibi yedek parça sevkiyatları taşımaktayız. Avrupa hattında üretimden banda 24 saatin altında transit süreyle express hizmet veriyoruz. Sevkiyatlarımızın tamamı full karayolu ekspres taşımalardan oluşmaktadır. Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkelerine karayolu ile yedek parça ve bitmiş araç taşımaları da yapmaktayız.

Leyla Hocaoğlu: Havayolu sevkiyatlarımızda ithalat ve ihracat olarak başta Uzakdoğu (Japonya-Çin) olmak üzere, Avrupa’da özellikle Fransa, Almanya, Polonya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, aynı zamanda Tayland, Brezilya ve Güney Afrika ülkelerine otomotiv yedek parça taşımaları gerçekleştirmekteyiz. Avrupa hattında üretimden banda 24 saatin altında transit süreyle express hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin termin sürelerini göz önünde bulundurarak, mevcut tarifeli havayolu seferlerinin yanı sıra özel charter uçuşları, hand carry veya interline seferleriyle ulaşılması mümkün görünmeyen tüm noktalar için hizmet sağlamaktayız. Örneğin öncü Japon otomobil firmalarından biri için Gebze Bölgesi’nden express araç ile toplama, öncelikli servis ile NGO/NRT varışlı uçuş ve alıcı adresine teslim edilerek 2 günlük transit süreyle door to door servisler sunmaktayız. Bunun yanı sıra ithalat ayağında yine sektörde pazar payı büyük otomotiv yedek parça tedarikçilerinden biri için EXW yükleme organizasyonunu gerçekleştirip, havalimanına varışı sonrasında, aynı gün gümrükleme ve alıcıya teslimatını sağlamaktayız. Bu yükleme modelleri hizmetlerimizin teminatıdır. Verdiğimiz tüm hizmetlerin güvenilirlik ve kalite anlamında her zaman arkasında durmaktayız.

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr