Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ATA FREIGHT LINE’DAN DÖRT DÖRTLÜK ÜRÜN PAKETİ

ATA FREIGHT LINE’DAN DÖRT DÖRTLÜK ÜRÜN PAKETİ

ATA FREIGHT LINE’DAN DÖRT DÖRTLÜK ÜRÜN PAKETİ09.09.2015
Başlattığı dönüşüm hamlesiyle yenilikçi ve entegre tedarik zinciri çözümleri sunan bir firmaya dönüşen ATA Freight Line, 1 Eylül’den itibaren pazara sunacağı Vizio MyWay, ATAGuarantees, ATACares ve ATAPremier’den oluşan 4 özel ürünle müşterilerine ticarette bir adım önde başlama fırsatı sunuyor.

1996 yılında New York' da kurulan ATA Freight Line, bugün Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Hindistan, Meksika ve Çin olmak üzere 5 ayrı ülkede kendisine ait 22 ofisi ve 400’den fazla çalışanıyla hizmet sunuyor. Türkiye’de İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir ve Mersin’de 10 ofisi bulunan şirket, 11. ofisini önümüzdeki günlerde Konya’da açmaya hazırlanıyor. Kendi ofisleri dışında bütün dünyaya yayılmış geniş ve güçlü acente ağı ile ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli servislerle parsiyel ve komple deniz, hava ve kara taşımacılığı hizmetleri sunan şirketin, ayrıca tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılığı, depo hizmetleri, paketleme, elleçleme ve gümrükleme gibi hizmetleri bulunuyor. 

Benimsediği dürüstlük, sorumluluk ve mükemmellik değerlerinin gereklerini hızlı servis, yenilikçi çözümler ve ticari hat uzmanlığıyla yerine getiren şirket, bütün dünyada entegre olarak sunduğu lojistik çözümlerle, müşterilerine özel serbestlik ve kontrol sağlıyor. Yapılan anketlerde müşterileri ATA’yı, sektördeki diğer firmalara göre “Daha müşteri odaklı ve daha yenilikçi çözümler sağlayan bir lojistik firması” olarak gördüklerini belirttiyor. Şirket de sektörde fark yaratacak yeni çözümleriyle bu beklentilere daha güçlü cevap vermeyi hedefliyor. Başlattığı güçlü dönüşüm hamlesiyle  yenilikçi ve tamamen entegre tedarik zinciri çözümleriyle geleneksel bir taşımacılık firması vizyonunu geride bırakan ATA Freight Line, müşterilerinin beklentilerini de göz önünde bulundururak ürün yelpazisini genişletiyor. Şirket 1 Eylül’den itibaren pazara sunacağı 4 özel ürünle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Vizio MyWay İLE KONTROL MÜŞTERİDE

Bu ürünlerden en önemlisi Vizio MyWay. ATA Freight’ın lojistik yönetimi çözümü olan Vizio MyWay, Ata Freight Line şirketler grubunun bir üyesi olan ve merkezi Hindistan-Mumbai’de bulunan VIZIO Consultancy firması tarafından üretildi.

Vizio MyWay, bazı lojistik firmalarının sunduğu kargo takip programlarından çok daha fazlasını sağlıyor. Bu ürünü kullanan firmalar, görsel harita üzerinde tedarikçi lokasyonlarını, limanları, yüklerinin okyanus veya hava rotalarını ve tüm aktif sevkiyatları için son güncel lokasyonlarını görebiliyorlar. Bunun dışında, tüm sevkiyatlarını burdan takip ederek, sevkiyatlarıyla ilgili belge, taşıyıcı, tahmini varış zamanı gibi bilgilere ulaşabiliyorlar. Mywayi farklı kılan en önemli özelliği ise; eğer birden fazla tedarikçiden yük bekleniyorsa, hepsinin listesinin ve tam zamanlı olarak nerede olduğunun interaktif harita üzerinden takip ediliyor olması.

ATAGuarantees HİZMET GARANTİSİ

ATA Freight, bir diğer ürünü ise ATAGuarantees. ATA Freight Line bu ürünle müşterilerine özel hizmet garantisi sağlıyor. Bu garanti kapsamında firma; müşterilerinin maillerine 3 saat içinde cevap vermeyi garanti ediyor, yükleri ulaşmadan 3 gün önce müşterilerine varış bilgisini gönderiyor ve limandaki demuraj başlamadan önce verilen son serbest günün bitmesine 4 gün kala müşterilerini bilgilendiriyor. Bu taahütler yerine getiremezse bir sonraki konteyner yüklemesinde dökümantasyon ücretini ATA karşılıyor. Bu da firmanın ürünlerine ve servislerine ne kadar güvendiği gösteriyor.

ATACares ÖZEL DUYURU SERVİSİ

ATA Freight Line ATACares ürünüyle ise müşterilerine sektördeki navlun artışları, dönemsel fiyat değişiklikleri ve yüklemelerini etkileyecek bütün gelişmeleri anında haber veriyor.

ATAPremier BENZERSİZ ÜYELİK PAKETİ

Firma bu hizmetlerden ve daha fazlasından faydalanmak isteyen müşterileri için de ATAPremier ürününü sunuyor. ATAPremier, firmanın sadık müşterilerine özel bir üyelik paketi. Bu paketin içinde yukarda bahsedilen ürünlerin dışında, 24/7 müşteri hizmetleri desteği, dökümantasyon kontrolü, öncelikli servis, sigorta indirimleri ve diğer özel indirimler gibi VIP müşteri hizmetleri yer alıyor. ATA Freight Line sağladığı bu ürünler ve verdiği servislerle şu anda Fortune 500 sıralamasındaki birçok firmaya hizmet veriyor. Bu firmalardan 11'i ATAPremier üyeliği bulunan özel müşteriler.

Verdiği bu hizmetler sayesinde bugüne kadar yurtdışında birçok ödül kazanan ATA Freight Line, en son dünyanın en büyük traktör üreticilerinden olan John Deere tarafından 2014 yılında “Partner” seviyesinde tedarikçi ödülüne layık görüldü. Bu ödülü tam 5 yıl üst üste kazandığı için ayrıca “Tedarikçi Onur ödülü” almaya da hak kazandı.

ZOR PAZARLARDA GÜÇLÜ ÇÖZÜMLER

ATA Freight Line, Amerika, Türkiye, Meksika, Hindistan ve Çin ticaret hatları arasındaki taşımalarda lider lojistik firması olmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda yatırımlarına devam eden şirket, zor servis verilen bu pazarlardaki tecrübesi ve ticari hat  uzmanlarıyla, müşterilerinin, Amerika, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Hindistan arasındaki zorlu hatlarda nakliyelerini yönetmelerine yardımcı oluyor. ATA Freight Line, bu ülkelerle Türkiye arasında düzenli olarak sunduğu deniz ve hava parsiyel yük servisleriyle müşterilerine hem zaman hem de düşük maaliyet avantajı sağlıyor.

Kaynak: Lojistik Hattı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr