Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / DRONE’LA YASAL İLK KARGO TAŞINDI

DRONE’LA YASAL İLK KARGO TAŞINDI

DRONE’LA YASAL İLK KARGO TAŞINDI21.07.2015
'Let's Fly Wisely' adı verilen bir proje kapsamında gerçekleştirilen uçuşta, kırsal alandaki bir kliniğe ilaç gönderildi.

Avustralyalı drone firması Flirtey, NASA ve Virginia Tech Üniversitesi'nin yer aldığı projede, kırsal alana ilaç yetiştirmenin zorluklarına değinilirken, bu sorunun drone ile nasıl aşılabileceği gösterildi.

Mashable'da yer alan bilgiye göre, drone NASA Langley Araştırma Merkezi'ndeki pilot tarafından kontrol edildi. Drone, Oakwood kasabasındaki bir eczaneden aldığı ilaçları, Lonesome Pine Havaalanı'nda bekleyen klinik çalışanlarına iletti.

Drone, her biri üç dakika süren gidip gelişlerle toplam 24 paket ilaç taşıdı. ABD Federal Havacılık İdaresi, Şubat ayında drone ile taşımacılık kurallarını açıklamış ve maksimum ağırlığı 25 kg olarak belirlemişti.

Amazon, FAA'den izin alarak devam ettiği deneme uçuşlarında ilk kargo taşıyan firma olmak istiyor. Flirtey'in gerçekleştirdiği denemenin bir benzeri, Haziran ayında Almanya'da 'Women on Waves' adlı aktivist bir grup tarafından gerçekleştirilmişti.

Grup, drone ile kürtajın yasak olduğu Polonya'ya protesto amaçlı olarak ilaç göndermişti. Eylem, drone'ların uzun mesafeli ilaç taşıyabileceğine ilk örnek olmuştu.

Kaynak: Star Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr