Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / NETLOG ORTAKLIK GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAYACAK

NETLOG ORTAKLIK GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAYACAK

NETLOG ORTAKLIK GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAYACAK26.05.2015
Son iki yılda yaptığı satın almalarla dikkat çeken Netlog, büyümesini hızlandıracak bir ortak için Ağustos sonunda görüşmelere başlamayı hedefliyor.

Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, şirkette stratejik seçenekleri değerlendirmek üzere geçen yıl Citi’ye yetki verildiğini, yaz ayları sonuna doğru ise potansiyel teklifleri değerlendirmeye başlayacaklarını ifade ederek, “Muhtemelen Ağustos sonu gibi potansiyel ortaklarla karşılıklı görüşmeler başlayacaktır” dedi. Çak, ortaklıkla ilgilenen şirketler arasında özel sermaye fonları ve yatırım bankalarının bulunduğunu ifade ederken, verdiği bilgiye göre şirketin değeri 700 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

Gökalp Çak, 2003 yılında kurulan şirketin son iki yılda yurtdışında yaptığı satın almalar ile birlikte Avrupa geneline ve Dubai üzerinden Ortadoğu ile Kuzey Afrika’da depolama ve dağıtım hizmetlerini verir hale geldiğini ifade ederek “Ülkeden ziyade Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya’da dağıtım yapabilen bir yapı kurduk. Küresel bölge bazında şirket ve tedarikçilerle iş yapabilir bir altyapı oluşturduk. Şimdi büyümemize yardımcı olacak bir ortak arıyoruz” diye konuştu.

7 BİNE YAKIN ÇALIŞANI VE 3 BİNİN ÜZERİNDE DAĞITIM ARACI BULUNUYOR

Şirketin iki yıl önce Türkiye dışındaki coğrafyalarda lojistik hizmetleri verecek şekilde büyüme kararı aldığını söyleyen Çak, bugüne kadar 70 milyon euro yatırımla dört şirket satın aldığını belirtti. Şirket bu kapsamda 2013 ve 2014’te Belçika, Hollanda ve İngiltere’de depolama ve dağıtım alanında faaliyet gösteren Belspeed ve küresel lojistik şirketi TNT’ye ait moda lojistik şirketi TNT Fashion’ı satın aldı. Netlog, Çak’ın verdiği bilgiye göre 2009 yılından bu yana cirosunu her yıl yüzde 25’in üzerinde artırarak 2014 sonu itibariyle 1.6 milyar lira satış geliri elde etti. Şirketin geçen yılki faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı 126 milyon lira oldu. Şirketin 7 bine yakın çalışanı ve 3 binin üzerinde dağıtım aracı bulunuyor.  Netlog, lojistik sektöründe depolama, yurtiçi taşımacılık, uluslararası yük yönetimi ve müşteriler için satın alma alt alanlarında faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr