Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, GÜMRÜK VE TİCARET KONSEYİ TOPLANTISI’NA KATILDI

UTİKAD, GÜMRÜK VE TİCARET KONSEYİ TOPLANTISI’NA KATILDI

UTİKAD, GÜMRÜK VE TİCARET KONSEYİ TOPLANTISI’NA KATILDI13.05.2015
Gümrük ve Ticaret Konseyi, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin başkanlığında, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstanbul’da toplandı.

Gümrük ve Ticaret Konseyi üyesi UTİKAD da toplantıda, gümrüklerdeki lojistik operasyon süreçlerinde darboğaz yaratan sorunların kök nedenlerinin bulunması için konsey içerisinde lojistik çalışma grubu kurulmasını talep etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ticaret dünyası ile bakanlık arasındaki iletişimi arttırmak amacıyla danışma organı olarak hayata geçirdiği Gümrük ve Ticaret Konseyi ilk toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Bakanlığın gümrük ve ticaret konusunda yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı toplantıya, UTİKAD’ı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Kayıhan Özdemir Turan, Mehmet Özal ve Genel Müdür Cavit Uğur katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin toplantının açılış konuşmasında, bakanlık nezdinde hayata geçen bu konseyin ilgili tüm paydaşların katkıları ile faaliyetlerini yürüteceğini ve her konuya ait oluşturulacak olan komisyonlarda sivil toplum kuruluşlarının en üst düzeyde temsil edileceğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından ilgili sivil toplum kuruluşları da konseye ilişkin görüşlerini bakanlık yetkilileri ile paylaştı. Gümrük ve Ticaret Konseyi üyesi UTİKAD da toplantıda taleplerini dile getirdi.

“Lojistik Çalışma Grubu Oluşturulmalı”

UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kayıhan Özdemir Turan yaptığı konuşmada, lojistik operasyon süreçleri içerisinde gümrükleme işleminin kilit bir noktayı kapsadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Lojistik operasyon süreçlerinde darboğaz yaratan süreçlerin kök nedenlerinin bulunması ve çözüme kavuşturulması konseyin ana gündem maddelerinden biri olarak ele alınmalıdır. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Konseyi bünyesinde “Lojistik Çalışma Grubu” oluşturulmalıdır. UTİKAD olarak konseye ve lojistik çalışma grubuna her türlü desteği vermeye hazırız.”

Lojistik Sektörünün Gümrüklerde Karşılaştığı Sorunlar

UTİKAD, mevzuat ve uygulamalardan ötürü sektörün yaşadığı maliyet arttırıcı sorunların çözümüne katkıda bulunacak her türlü girişimi desteklemeye devam edecektir.
Bu kapsamda başta geçici depolama alanları, antrepolar ve yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği düzenlemeleri olmak üzere, gümrükleme sürecinde işlemlerinin uzaması, gümrük kapılarında yaşanan zaman kayıpları ve lojistik sürecinde karşılaşılan sorunların çözümü için ilgili konuları bakanlık nezdinde takip etmeyi ve ilgili platformlarda gündeme getirmeyi sürdürecektir.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr