Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / 3. HAVALİMANINDA KARGO ANLAŞMASI İMZALANDI

3. HAVALİMANINDA KARGO ANLAŞMASI İMZALANDI

3. HAVALİMANINDA KARGO ANLAŞMASI İMZALANDI04.05.2015

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. ile DHL arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda 20 bin m²’lik bir alanda ekspres kargo operasyonu yapılması için bir mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın kargo ve lojistik operasyonu için adımlar atılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) Soner Akkurt, “İGA olarak İstanbul Yeni Havalimanı’nı sadece havayolları ve yolcular için değil, kargo ve lojistik firmaları için de global bir merkez yapmak üzere inşa ediyoruz.

Bu hedef doğrultusunda DP DHL ile imzalamış olduğumuz mutabakat zaptı ile Türkiye’nin en büyük, dünyanın da en önemli kurye şirketlerinden biri olan DP DHL için 20.000m² civarında bir alana kurulması planlanan bir Bölgesel Operasyon Merkezi’ni, destek birimleri ve genişleme olanakları ile birlikte hayata geçirmek üzere yola çıkıyoruz” dedi.

Akkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Duty Free alanlarımız için Ocak ayında Gebr. Heinemann – Unifree  ile dünyanın en büyük duty free anlaşmasını imzaladıktan sonra şimdi de DHL gibi önemli bir iş ortağı ile bir başka alanda işbirliğine gidiyor olmamız gerek İstanbul Yeni Havalimanı’nın uluslararası anlamda önemini vurgulayan gerekse İGA olarak doğru yolda olduğumuzu teyit eden önemli bir gelişmedir.”

Tonguç: Türkiye’de gece uçuş yapılabilmesi önemli bir fırsat

DP DHL Türkiye Operasyonları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (VP Operations Turkey) Mustafa Tonguç ise imzalanan mutabakat zaptının ardından, “DP DHL olarak bildiğiniz gibi 2014 yılı sonunda 2020 stratejimizi kamuoyu ile paylaştık. Türkiye, DP DHL’in gelişmekte olan pazarlardaki yatırımlarına öncelik vereceği 11 ülke arasında yer alıyor.

DP DHL Türkiye’de Asya, Ortadoğu ve Avrupa’daki ekspres kargo trafiğini birbirine bağlayacak olan yeni Bölgesel Hub’ı için önümüzdeki dönemde en az 60 milyon Euro’luk bir yatırım planlıyor. İstanbul Yeni Havalimanı’nın Avrupa’nın pek çok ülkesinde yer alan gece uçuşu yasağına da sahip olmaması bize mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu projeyi hayata geçirecek olan mutabakat zaptını İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş. ile imzalamaktan  mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak : Ulasimonline.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr