Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / İSTANBULDA YÜK TAŞIMACILIĞI ANALİZ EDİLECEK

İSTANBULDA YÜK TAŞIMACILIĞI ANALİZ EDİLECEK

İSTANBULDA YÜK TAŞIMACILIĞI ANALİZ EDİLECEK29.04.2015
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin önemli sorunlarından biri olan lojistik taşımacılığını yeni belirlenecek merkezlere taşımak için çalışma başlattı.

Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nce yapılacak projelendirme çalışması kapsamında şehre giriş-çıkış yapan kamyon, kamyonet, panelvan, tır, minivan ve soğuk hava sistemli araçlar sayılacak. Sayım esnasında araç şoförlerine taşıdıkları yük ve trafikte harcadıkları zaman konusunda anket de doldurtulacak. Çalışma kapsamında şehre giriş-çıkış yapan yük araçlarını belirlemek için İstanbul'u doğu ve batı hatlarında kesen 6 koridorlu bir harita belirlendi.

Bu koridorlarda kalan ve araç sayımı yapılacak yerler şunlar:

Halkalı Tren Garı Yük Terminali, Halkalı Gümrüğü, Atatürk Havaalanı Yük Terminali, Beylikdüzü OSB, Sabiha Gökçen Yük Terminali, Dudullu OSB, Ambarlı Limanı, İkitelli OSB, Haydarpaşa Limanı, Tuzla OSB, Pendik Limanı, Tuzla Mermerciler OSB, Zeyport Limanı, Deri OSB, Bayrampaşa Sebze Hali, Tuzla Boya ve Vernik OSB, Erenköy Sebze Hali, Kimya Sanayicileri OSB, Mega Center Toptancılar Hali, Gebze OSB, Rami Kuru Gıda Hali, TAYSAD OSB, Kumkapı Su Ürünleri Hali, Güzeller OSB, Gebze Hali, Dilovası OSB, İSTOÇ, Plastikçiler OSB, Erenköy Gümrüğü.

Araç sayımı ve şoförlere doldurtulacak anketlerden çıkacak sonuç, İstanbul'da yeni kurulacak lojistik merkezlerinin yerlerinin belirlenmesinde yol gösterici olacak.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr