Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARAS KARGO CEOSUNA ULUSLARARASI ÖDÜL

ARAS KARGO CEOSUNA ULUSLARARASI ÖDÜL

ARAS KARGO CEOSUNA ULUSLARARASI ÖDÜL18.03.2015
Aras Kargo Üst Yöneticisi (CEO) Evrim Aras, IAIR Küresel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik organizasyonu tarafından "Yılın Kadını" ödülüne layık görüldü.

Aras Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, alanında öncü kurumlara ve kişilere 14 yıldır çeşitli dallarda ödül veren, Avrupa Komisyonu ve Milan Expo 2015 sponsorluğundaki IAIR Küresel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik organizasyonun bu yılki ödül töreni Hong Kong'da gerçekleştirildi.

IAIR Awards ödül töreninde Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, özel ödül kategorisinde "Yılın Kadını" ödülünün sahibi oldu.

Kurum jürisi, Evrim Aras'ın bu dalda ödüllendirilmesine kriter olarak, 2014 yılında Birleşmiş Milletler'de (BM) Kadınların Güçlenmesi Prensipleri'ne imza atan Türkiye'deki tek kargo şirketi olmasını, BM'de yaptığı "Erkek egemen iş alanında kadın lider olmak" konuşmasının yansımalarını ve Aras Kargo'nun 2012 yılındaki finansal performansı ile Frost & Sullivan şirketinin Büyümede Mükemmellik Ödülü'nü almış olmasını gösterdi.

"Ödülümü Özgecan'a adıyorum"

Törende konuşan Aras, "Sadece Türkiye'de değil kargo sektöründe, dünyada da tek kadın CEO olmak önemli bir sorumluluk. Erkek egemen iş alanlarında kadınların başarılı olmaması için hiç bir neden yok. Yeter ki kadınlarımıza eşit fırsatlar verilsin" ifadelerini kullandı.

Aldığı ödülün dünyadaki tüm ezilen, şiddete uğrayan ve öldürülen kadınlara daha iyi bir dünya için umut vermesi temennisinde bulunan Aras, şöyle devam etti:

"Ödülümü, annesi 20 yıllık Aras Kargo emekçisi olan ve geçtiğimiz ay hunharca katledilen kızımız Özgecan'a adıyorum. Daha önce de belirttiğim gibi katilleri cezalandırılana kadar bu işin takipçisi olacağımıza bir kez daha buradan söz veriyorum. Daha iyi bir dünya hayaliyle çalışan, üreten, sevgi ve hoşgörüyü yaymaya kendini adamış tüm kadınların yolu açık olsun."

Kaynak: Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr