Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / AFRİKALI HAVACILARI TÜRKİYE EĞİTECEK

AFRİKALI HAVACILARI TÜRKİYE EĞİTECEK

AFRİKALI HAVACILARI TÜRKİYE EĞİTECEK24.02.2015
Türkiye, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) ile işbirliği halinde, Afrika'da sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini gerçekleştirecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin'i kabul etti.

Bakan Elvan, görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, sivil havacılık alanında uluslararası düzeyde düzenleyici bir kurum olan ICAO'nun, aynı zamanda ülkelerin sivil havacılıktaki denetimlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Elvan, "Özellikle sivil havacılık alanında Afrika ülkelerinin sivil havacılıkla ilgili teknik elemanlarının eğitimini üstlenmiş bulunuyoruz. Şu ana kadar aslında çok değişik ülkelere yönelik olarak eğitim programlarımız uygulanıyordu ama bunu resmi olarak ortaya koymuş olduk. Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ile işbirliği halinde özellikle Afrika'daki sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini birlikte gerçekleştireceğiz. Bu da Türkiye için bir gurur ve onur meselesi" diye konuştu.

Türkiye'nin uluslararası sivil havacılık alanında etkinliğinin önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Bakan Elvan, son 10 yılda bu alanda ciddi gelişmelere imza atıldığını söyledi. Elvan, 3. havalimanının yapılmasıyla İstanbul'un bir anlamda havacılık sektöründe tüm dünyaya hizmet edebilecek konuma geleceğini ifade etti.

Uluslararası sivil havacılıkta denetimi çok önemsediklerini belirten Elvan, organizasyonun ölçütleri çerçevesinde tüm sivil havacılık faaliyetlerini yürüttüklerini, bu konuda oldukça hassas davrandıklarını kaydetti.

Türkiye’nin 2016 ICAO Konsey Üyeliği adaylığına işaret eden Bakan Elvan, Türkiye'nin sivil havacılıkta sağladığı gelişmeler ve geldiği nokta itibarıyla üyeliği hak ettiğini vurguladı.

ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin de Türkiye'nin hava trafiğinin yanı sıra sivil havacılık alanındaki faaliyetlerinde de artış olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yalnızca havalimanları açısından değil, aynı zamanda üretim ve imalat açısından da önde gelen bir ülke olduğunu ifade eden Benjamin, görüşmelerin her iki tarafa da kazanç sağladığını dile getirdi.

Benjamin, imzalanan anlaşmanın Türkiye ile organizasyon arasında bir ilk olduğunu ve bu açıdan da büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Kaynak: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr