Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ÜNSPED, ENTEGRE DIŞ TİCARETİ HEDEFLİYOR

ÜNSPED, ENTEGRE DIŞ TİCARETİ HEDEFLİYOR

ÜNSPED, ENTEGRE DIŞ TİCARETİ HEDEFLİYOR06.01.2015
Her yıl ortalama yüzde 15 büyüyen Ünsped, 2014'te de aynı oranda büyüdü. Sektöre, 1981 yılında Ünsped Beynelmilel Nakliyat -M.Haluk Ündeğer unvanı ile giriş yapan, 1995 yılında anonim şirket statüsüne geçerek faaliyet alanını ve kapsamını genişleten Ünsped Grup Şirketleri, dış ticaret gümrük işlemleri ve lojistik hizmetleri alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Ülke çapında 37 şubesi bulanan şirket, teknolojiye odaklanan hizmet anlayışı ile e-servis, dijital arşivleme, A.B.I.T. (Muhasebe ve Faturalama Veri Aktarımı), iş takip sistemi gibi interaktif servislerle müşterilerine hizmet sunuyor. Aynı zamanda bünyesinde bir lojistik şirketi bulunan grup, ağırlıklı olarak gümrük müşavirliği alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Ünsped CEO'su Hakan Çınar, teknolojiyi çok iyi kullanan bir şirket olduklarına vurgu yaparak, "Sektörün lider firması olarak gümrük müşavirliğinde teknoloji ile nasıl fark yaratıldığını gösteren bir şirketiz" dedi. Çok iyi bir teknolojik donanıma sahip olduklarını ve güçlü yazılım sistemleri ile hizmet verdiklerini belirten Çınar, "Sürekli yazılım geliştiriliyoruz. 3 ayrı noktada tüm verilerimizi depoluyoruz. Bilgi güvenliğine ve bilginin doğru bir şekilde saklanmasına çok önem veriyoruz" diye konuştu.

'Her yıl ortalama yüzde 15 büyüyoruz'

Hızlı büyüyen bir şirket olduklarını kaydeden Çınar, "Her yıl yaklaşık yüzde 15 büyüyoruz. 2014'te de aynı oranda büyüdük" dedi. Çınar, şirkete katılma nedenini ise şu sözlerle anlattı: "Ben bir dış ticaretçiyim. Ünsped olarak olaya sadece gümrük müşavirliği alanıyla sınırlı bakmıyoruz. Ünsped, gümrük müşavirliğinin yanı sıra, dış ticaret yönetimi ve bürokratik işlemlerin yönetimi konusunda da son derece başarılı ve uzman bir şirket. Kendi bilgi ve donanımımı bu kurumsal yapıda doğru değerlendireceğime inandığım için buradayım."

Piyasadaki gümrükleme şirketlerinden çok daha farklı hizmet verdiklerini ifade eden Çınar, "Biz gerçekten tam anlamıyla dış ticaret yapan bir firmayız. Sadece gümrük müşavirliği yapmıyoruz. Pek çok büyük kuruluşun gümrükleme işlemlerini yürütüyoruz. Başta UPS olmak üzere, Türkiye'nin her alanında var olan müşteri yapısına sahibiz, ve 4 binin üzerinde müşteriye hizmet veriyoruz" diye konuştu. Çınar, şunları söyledi:

"Biraz daha entegre dış ticaret danışmanlığı veren bir şirket pozisyonunda olmak istiyoruz. Bu konuda çok iyi bir müşavir kadromuz var, zaten son derece profesyonel olan kadroya, benim de enjekte olmam ile daha da organize olduk. Biz sürdürülebilir ve son derece şeffaf bir gümrükleme şirketiyiz ve özellikle profesyonel kadrolar ile devamlılık konularında tüm ekip olarak çok çalışıyoruz ve projeler üretiyoruz. Bu alanda daha fazla gelişmek istiyoruz."

Kaynak: Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr