Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD BAŞKANI ERKESKİN ÜNİVERSİTEDE DERSE GİRDİ

UTİKAD BAŞKANI ERKESKİN ÜNİVERSİTEDE DERSE GİRDİ

UTİKAD BAŞKANI ERKESKİN ÜNİVERSİTEDE DERSE GİRDİ30.12.2014
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Başkanı Turgut Erkeskin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

Üniversite öğrencilerinin dersine konuk olan UTİKAD Başkanı Erkeskin, samimi bir ortamda geçen sohbette lojistiğin geleceğini, dernek başkanlığındaki ve sektördeki tecrübelerini anlattı.

Öğrencilere önce Türk lojistik sektörünün gelişiminin önündeki bazı engellerden bahseden Turgut Erkeskin, “Bu engellerin başında gümrük uygulamaları ve transit taşımalardaki bazı uygulamalar geliyor. Deniz limanlarına gelen konteynerlerin geçici depolama yerlerine çıkarılamayacak olması liman sahalarında sıkışıklığa neden olacak. Ayrıca transit taşımacılığıyla ülkemiz üzerinden geçen yüklemelere uygulanan ek gümrük kontrolleri yüzünden transit taşımacılıktan alınabilecek payın azalması ve ülke olarak net hizmet ihracatçısı konumuna gelemiyor olmamız da önemli sorunlarımızın başında yer alıyor. Demiryolu taşımacılığımızla ilgili olarak ise devam eden altyapı yenileme inşaatlarının planlanan zamanlarda tamamlanamaması da özellikle Avrupa ile aramızdaki demiryolu hattının yeniden devreye girmesini ve demiryolu taşımacılığı payının artmasını geciktiriyor” diye konuştu.

Erkeskin, tüm sorunlara rağmen Türkiye’nin konumu gibi önemli bir avantaja sahip olduklarının da unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin yüzyıllardır önemli bir kavşak noktasında olduğunu ve özellikle son yıllarda dünya lojistik hareketlerinde kritik bir koridor haline geldiğini ifade eden Erkeskin, bu avantajın iyi değerlendirilmesiyle dünya lojistik sektörünün belli başlı oyuncuları arasında Türkiye’nin yer alabileceğini kaydetti.

Bu noktada sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyleyen Erkeskin, UTİKAD’ın gücünü üyelerinden aldığını belirterek, karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu ve intermodal taşımacılık alanlarında faaliyet gösteren üyelerinin yaşadığı her sıkıntıya yakından tanık olduklarını ve çözümler konusunda gerekli tüm temasları sürdüklerini ifade etti.

Erkeskin, sorunları yakından bildikleri için UTİKAD hizmetlerini de bu yönde geliştirdiklerini ve eğitim faaliyetleri, sigorta çalışmaları, kaynak kitap yayınları gibi önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Sadece ulusal alanda değil uluslararası alanda da sektörün temsilcisi olduklarını ifade eden Erkeskin, dünya lojistik sektörünün temsil edildiği Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA’da UTİKAD’ın önemli görevler üstlendiğini söyledi. UTİKAD’ın “FIATA Diploması” eğitimi verme yetkisi aldığını da hatırlatan Erkeskin, UTİKAD Akademi’yi kurma yolunda önemli bir adım attıklarından bahsetti.

Üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Turgut Erkeskin, soru cevap bölümünde ise “Büyüyen bir lojistik sektörümüz var. Sektörümüzün en büyük açığı ise nitelikli personel eksikliğidir. Biz sektör temsilcileri sizler için önemli bir iş pazarını oluştururken sizi tercih edecek olan kurumlar için gerekli olan nitelikleri şimdiden elde etmeye yönelik çalışmalar yapın" tavsiyelerinde bulundu.

Son olarak UTİKAD’ın her zaman üniversitelerle işbirliğine önem verdiğini belirten Erkeskin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyelerine bu buluşma için teşekkür etti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr