Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ALKIŞLAR UTİKAD’A

ALKIŞLAR UTİKAD’A

ALKIŞLAR UTİKAD’A30.10.2014
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD) ev sahipliğinde FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul’da gerçekleştirildi. “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” temalı kongrede rekor üstüne rekorlar kırıldı ve ülkemizde büyük bir başarıya imza atmış oldu. Kongreye 100 ülkenin lojistik devlerinden yüzlerce üst düzey yönetici katılırken, binden fazla katılımcı, 20 ayrı oturum, 30 konuk konuşmacı ve başarılı bir lojistik fuar etkinliğin dikkat çekici noktaları idi.

Küreselleşmenin ruhu, üretmek, dünya pazarlarına açılmak ve rekabetçi olabilmekten geçtiği ve lojistiğin bu zincirin en önemli halkalarından biri olduğu Kongre’nin ortak görüş ve temasını oluşturdu. 2013 yılında 385 milyon tonluk ürünün Türkiye limanlarından geçtiği ve 277 milyon tonun da dış ticarete gittiği ve Türkiye’nin son 10 yılda diğer alanlarda olduğu gibi lojistik sektöründe de önemli başarılara imza attığı da notlar arasında yer aldı.

FIATA Başkanı Francesco Parisi, rekor sayıda katılımın gerçekleştiği kongrede önemli işbirliği görüşmelerinin gerçekleştiğini söyledi. FIATA’nın bir amacı da sanayiyi geliştirmek için istihdamı geliştirmek diyen Parisi, FIATA diplomasının bütün dünyada geçerli olan tek sertifika olduğunu ve FIATA Akademisi için çalışmalara başlandığı bilgisini verdi.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ise UTİKAD olarak böyle bir kongreye ev sahipliği yapmanın onurunu duyduklarını belirterek, sektörün toplam büyümede önemli bir parça olduğunu ve Türkiye ekonomisi içerisinde lojistik sektörü büyümesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Özellikle ekonomik ve sosyal refahta sürdürülebilirliğin önemine işaret eden Erkeskin, bu kapsamda UTİKAD olarak sürekli lojistik sektörünün sürdürülebilir gelişmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Son olarak “Sürdürülebilir Lojistik” belgelendirmesi çalışmasının öncüsü olduklarını belirten Erkeskin, tüm sponsorlara ve katılımcılara verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Kongre ile ne sağlandı, Türkiye’nin lojistiğe verdiği önem, FIATA’nın ve UTİKAD’ın lojistiğin durduğu yer ve başarılı bir organizasyon ile lojistiğin hayatımız için önemi. Emeği geçen herkese, başta UTİKAD olmak üzere, sonsuz tebrikler.

Hakan Çınar / Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr