Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL EXPRESSTEN İKSVYE DESTEĞE DEVAM

DHL EXPRESSTEN İKSVYE DESTEĞE DEVAM

DHL EXPRESSTEN İKSVYE DESTEĞE DEVAM16.07.2014
Dünyanın önde gelen hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, bu sene 21’inci yaşını kutlayan İKSV’yi “İKSV Resmi Taşıyıcı Sponsoru” olarak desteklemeye devam ediyor.

“İKSV Resmi Taşıyıcı Sponsoru” olarak uzun yıllardır verdiği destekle öne çıkan DHL Express, 21. İstanbul Caz Festivali’nde muhteşem bir sanatçıyı müzikseverlerle buluşturdu. Müzik otoriteleri tarafından “Afrika müziğinin tartışmasız kraliçesi” olarak nitelendirilen Angelique Kidjo, 14 Temmuz’da DHL Express sponsorluğunda Ortaköy’deki Feriye Lokantası’ndan düzenlenen bir konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dünyanın Müziği İstanbul Boğazı’nın Güzellikleriyle Buluştu


Kidjo, Afrika ezgileriyle Amerikan soul müziği, funk, rap, samba, reggea, caz ve blues’u bir simyacı gibi harmanladığı şarkılarını İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde seslendirdi. Büyük beğeni toplayan konser, müzik kariyerine 1980’lerde başlayan ve çeşitli kereler Grammy ödülleri adaylığının ardından 2008’de Djin Djin albümüyle 50. Grammy Ödülleri’nde “En İyi Güncel Dünya Müziği Albümü Ödülü” alan Kidjo’nun, İstanbul’da topluluğuyla verdiği ilk solo performans oldu.

İstanbul Caz Festivali’ne verilen desteğin DHL kültürünün bir parçası haline geldiğini vurgulayan DHL Express Avrupa CEO’su John Pearson, “Ülkeleri birbirine bağlayan bir şirket olarak, her gün milyonlarca insanın hayatına dokunuyoruz. DHL Express olarak, insanın ve toplumların refahında ekonomik gelişme kadar, kültürel ve sanatsal gelişmenin etkisinin farkındayız.  Bu bakış açısıyla, Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamının en önemli aktörlerinden İKSV’nin ana ortaklarından biri olmanın ve 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında, İstanbul’a caz ezgilerini taşımanın gururunu yaşıyoruz,” dedi.

İstanbul’un eşsiz coğrafyasıyla doğuyla batı kültürünü birleştiren muhteşem güzelliğiyle her zaman sanat ve kültürü kucaklayan bir şehir olduğunu vurgulayan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kadar eşsiz bir şehirde böyle zengin bir konsere ev sahipliği yapmak bizim için bir onurdur. İKSV, Türkiye’nin uluslararası arenadaki kültürel zenginliğini geliştirerek, İstanbul’u kültür ve sanat alanında uluslararası bir buluşma noktası haline getirmek için olağanüstü bir emek sarf ediyor. DHL Express Türkiye olarak,  Kurumsal Sosyal Sorumluluk’a büyük önem veriyoruz ve İKSV’nin Türkiye’de büyük çabalarla gerçekleştirdiği etkinliklerin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. DHL Express olarak Türkiye’nin ekonomisinin yanı sıra kültür ve sanatına olan desteklerimiz devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr