Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL EXPRESS’TEN BURSALI KOBİ’LERE SEMİNER

DHL EXPRESS’TEN BURSALI KOBİ’LERE SEMİNER

DHL EXPRESS’TEN BURSALI KOBİ’LERE SEMİNER16.06.2014
KOBİ’ler, KOBİ Express Semineri için bu kez Bursa’da bir araya geldi. DHL Express, UİB’in katkılarıyla “Uluslararası Ticarette Kobilere yönelik Uygulamaları” masaya yatırdı.

KOBİ Express, mikro ihracat gibi KOBİ’lere özel hizmetleri ile Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayan DHL Express, KOBİ’lere yönelik düzenlediği seminerlerden birini Uludağ İhracatçılar Birliği ile birlikte Bursa’da gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan, tekstil, otomotiv gibi ihracatta önemli yer tutan sektörlerle anılan Bursa’da faaliyet gösteren yaklaşık 130 KOBİ’nin katılımıyla düzenlenen KOBİ Express Semineri’nde uluslararası ticaretin abc’si ve DHL Express’in dış ticarete yönelik hizmetleri masaya yatırıldı.

Uludağ İhracatçılar Birliği Salonu’nda düzenlenen "Uluslararası ticarette KOBİ’lere yönelik Uygulamalar” başlıklı seminere DHL Express CEO’su Markus Reckling,  DHL Express Türkiye Pazarlama, Müşteri İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Nil Keskin Keleş ve DHL Express Türkiye Satış Direktörü Boğaç Özsan’ın yanı sıra İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Öğretim Üyesi  Dr. E. Kadri Mirze konuşmacı olarak katıldı.

Seminer, açılış konuşmasını yapan Markus Reckling; “Türk ekonomisinin önemli bir dinamosu olan KOBİ’lerin yurtdışında daha etkin ve hızlı olmalarını sağlamak ve ticari hayatlarını kolaylaştırmak için KOBİ Express adında bir hizmeti hayata geçirdik. Aynı zamanda mikro ihracat, e-gönderi çözümleri ve sektörel rehberler gibi hizmetlerimizi de bu hizmete entegre ederek ihracat ve ithalatı kolaylaştırdık. Mikro ihracat hizmeti ile birlikte, 150 kg altında ve 7 bin 500 Avro’ya kadar olan ticari ürünlerin kolaylaştırılmış gümrük süreçleriyle yurtdışına açılmasına imkan veriyoruz. KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen KOBİ Express hizmeti, yurtdışına açılmak isteyen ancak nereden ve nasıl başlayacağını bilemeyen KOBİ’lere kılavuzluk da edecek. KOBİ’ler ihtiyaç duydukları her an 444 00 40’ı arayarak ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşabilecekler” şeklinde konuştu. Seminer,  DHL Express Türkiye Yer Operasyonları Müdürü Ali Evren Özsoy ve Türkiye Havalimanı Müdürü Volkan Demiroğlu’nun DHL Express ithalat ve ihracat hizmet paketlerini tanıttıkları sunumlarının ardından sona erdi.

Türkiye toplam işletmelerin %99’unun KOBİ olduğunun altını çizen Markus Reckling, periyodik olarak düzenledikleri KOBİ Express Seminerleri’nin hem KOBİ’lerin bilgilerinin güncellenmesi hem de DHL Express’in KOBİ’lerin nabzını tutması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr