Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS, ORİONUN KAPTAN KOLTUĞUNA OTURDU

ARKAS, ORİONUN KAPTAN KOLTUĞUNA OTURDU

ARKAS, ORİONUN KAPTAN KOLTUĞUNA OTURDU16.06.2014
Denizcilik sektörünün duayen ismi Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Piri Reis İlköğretim Okulları'nın kurucusu Orion Eğitim Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

SAİNT Joseph Fransız Lisesi başta olmak üzere tüm liselere nitelikli altyapı oluşturmak için 1998’de açılan Özel Piri Reis İlköğretim Okulları’nda önemli bir gelişme yaşandı.

Karşıyaka ve Güzelbahçe olmak üzere iki ayrı adreste eğitim veren okulların kurucusu Orion Eğitim Vakfı’nın başına denizcilik sektörünün duayen ismi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas geldi. Yönetimde Arkas’la birlikte Hasan Denizkurdu, Selim Bonfil, Ahmet Tükel, Zerrin İnanç ve Deniz Sipahi yer aldı.

“Hedef Dünya Vatandaşı”


Ana sınıfından itibaren Fransızca eğitimin yanı sıra İngilizce de öğretilen okullara ilişkin değerlendirme yapan Lucien Arkas, “İzmir’de nitelikli eğitim için kollarımızı sıvıyoruz” dedi, modern eğitimde lisan ve iletişimin çok önemli olduğunu, küreselleşen dünyada karşıdakinin ne dediğini anlayabilenlerin başarı kazandığını belirtti. İlk hedeflerinin öğrencilerin birer dünya vatandaşı olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Arkas, “Piri Reis Okulları bugüne kadar ilkeli, ülkesini seven, iyi ahlaklı ve iyi eğitimli birçok gencin yetişmesinde başarılı oldu. Yeni yönetim kurulunda yer alan ve çoğu Saint Joseph mezunu üyelerimizle Piri Reis Okulları’nın daha büyük başarılara imza atması için çalışacağız. Aslında bunu, okuduğumuz ve mezun olduğumuz okula vefamızı göstermek için yapıyoruz” diye konuştu.

“Hayal Etmekle Başlar”


En büyük isteklerinin çocukların ve gençlerin bu kurumları sahiplenmesi olduğunu kaydeden Lucien Arkas, “İstiyoruz ki, çocuklarımız hayata hazır ve kendilerine güvenle yetişsinler. Hayal kursunlar, hayal kurdursunlar. Benim ilkem budur. Her şey hayal etmekle başlar. Hiçbir şeyi istemeden, arzu etmeden ve hayal etmeden yapamazsınız. Bunun için de iyi bir eğitimden, öğretimden geçmeniz gerekir. Biz böyle gördük, böyle yaşadık. Burada yetişen çocuklarımızın bir dünya vatandaşı olmalarını istiyoruz. Türkiye’nin geleceğine katkı yapmalarını bekliyoruz” dedi.

 “Yatırımlar Başlayacak”


Orion Vakfı’nın 16 yılda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Lucien Arkas, daha modern okullara sahip olmak için yatırımların bundan böyle artacağını dile getirdi. Önümüzdeki günlerde her iki okulda da yatırımlara başlayacağını ifade eden Arkas, “Gençlerimizin iyi şartlarda eğitimleri almalarını istiyoruz. Bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız” diye konuştu.

Bugüne kadar yaptığı her yatırımda, aldığı her görevde Türkiye’nin gelişmesini, özellikle de İzmir’in değişimini, büyümesini hedeflediklerinin altını çizen Lucien Arkas, “Yeni yönetimde gönüllü olarak yer alan arkadaşlarımız da bu görevi İzmir’e, ülkemize katkı gibi görüyor. Daha iyi bir gelecek için eğitime destek vermeliyiz” dedi.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr