Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCODAN OTOMOTİVDE İPAD UYGULAMASI

GEFCODAN OTOMOTİVDE İPAD UYGULAMASI

GEFCODAN OTOMOTİVDE İPAD UYGULAMASI14.04.2014
Gefco, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine kusursuz kalitede hizmet sunma amacıyla, şirket içinde ultra yenilikçi bir iPad uygulaması geliştirdi.

Yükleme denetleyicilerinin günlük işlerini kolaylaştırmak için geliştirilen “Yükleme Denetleyicisi” iPad uygulaması araç yükleme denetlemelerini yapan ekiplere de yardımcı olacak.

2011 senesinde GEFCO’nun FVL (Bitmiş Araç Lojistiği) ekipleri tarafından tasarlanan uygulama şu an GEFCO Group’un dünya çapındaki yedi tesisinde kullanılırken aynı zamanda grubun diğer iştirakleri için de çalışmalar devam ediyor. Araç taşıyıcısının temizliğinden zorunlu koruma kıyafeti gibi güvenlik kurallarına ya da yükleme rampalarının açısının ayarlanmasına kadar bu son teknoloji uygulama sayesinde tüm kalite standartlarına uyuluyor.

Araçlar GEFCO otomobil merkezlerine vardığında, otomatik olarak FVL ekipleri tarafından işleme alınıyor. Yüklenmeden önce, kısa ya da uzun mesafe farketmeksizin yükleme denetleyicileri profesyonel standartlara uygun şekilde araçları inceliyor, kontrollerini gerçekleştiriyor ve herhangi olası kusurları düzeltilmek üzere listeliyor.

Uygulama ile açıklama yapan ve uygulamanın tasarımında önemli rol oynayan FVL Bölümü Yönetim Operasyonları Denetleme Müdürü Morgan Bochet, “iPad uygulaması denetleyicinin tüm görevlerini kağıt, kalem ya da fotoğraf makinesi kullanmadan yerine getirmesini mümkün kılıyor. Bu basit, interaktif, kullanımı kolay, sezgisel ve özel olarak tasarlanmış bir araç. Tasarlanmasında ve geliştirilmesinde sektörün gereksinimleri gözönünde bulunduruldu. Denetleyicinin işini çok daha kolay hale getirecek ve kağıda dayalı sistemin getirdiği tüm maliyetleri ortadan kaldıracak. (yazdırma, geri dönüşüm vb). Bu şekilde de çevreye olumsuz etkileri azaltacak” dedi.

Denetleyicinin İşine Yardımcı Olacak Sanal Bir Uygulama

Denetleyici iPad’ini kullanarak artık bir aracı yalnıca birkaç tıkla denetleyebilecek. Bu da tüm ayrıntıları kağıda yazma zahmetinden kurtaracak. Ayrıca, artık gün sonunda tüm bilgileri bilgisayara geçirmek de gerekmeyecek. Kağıt üzerinde olası kusurları liste halinde yazmak yerine, denetleyici bir kontrol ekranından diğerine geçerek, zorunlu kalite denetleme şartlarının yerine getirilip getirilmediğini işaretleyecek. Uygulamanın sonunda bir özet denetleme raporu ekranda görülecek ve iki taraf ekrana raporu onaylayan elektronik imzalarını atacak. Bu şekilde sonradan herhangi bir anlaşmazlığın ortaya çıkması önlenmiş olacak.

Uluslararası trafik akışlarının yoğun olduğu GEFCO araç merkezleri, araçları yükleme veya boşaltmadan sorumlu ve farklı ülke vatandaşı olan sürücülerle iletişim kurmak zorunda. 15 farklı dil seçeneği sunan (Farklı dil seçeneklerinin de eklenmesi mümkün) bu uygulama denetleyicinin topladığı tüm bilgileri kolay anlaşılabilir bir formata dönüştürerek, iPad’le çekilen fotoğrafları, grafikleri ve çizimleri de ekleyerek şoförün anlayacağı dile çeviriyor. Bu özelliği sayesinde uygulama tek bir tuşa basılarak dünyanın herhangi bir yerinde kullanılabiliyor. Yeni dillerin ve bilgilerin tamamen uzaktan eklenebilmesi de denetleme ekiplerinin sürekli güncellenen bir sisteme sahip olmalarını sağlıyor.

Daha Üstün Operasyonel Performansın Anahtarı - Yenilikçilik


GEFCO Group’un FVL Bölüm Müdürü Andrea Conti için bitmiş araç lojistiğinde bilgi sistemlerinin önemli bir rolü var. “Bilgi sistemlerimiz müşterilerimizin (üreticiler, ihracatçılar, bayilikler) sistemleri ile arayüzle bağlı olduğundan, araçlar işlemden geçirilirken her aşamayı takip edebiliyoruz. Dahası, optimum operasyonel performans, profesyonel kalite standartlarına ödünsüz olarak bağlı kalınması ve teslim tarihlerine uyulması anlamına geliyor. Ayrıca, çevreye dost ürün ve enerji sistemlerinin kullanıldığı ve güvenlik kurallarına uyulduğu anlamına da geliyor.”

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr