Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / AVANTAJLI TAŞIMALAR İÇİN ENTEGRE MODLAR GELİŞTİRİLMELİ

AVANTAJLI TAŞIMALAR İÇİN ENTEGRE MODLAR GELİŞTİRİLMELİ

AVANTAJLI TAŞIMALAR İÇİN ENTEGRE MODLAR GELİŞTİRİLMELİ02.04.2014
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Çınar'ın Dünya Ekonomi TV'de hazırlayıp sunduğu Lojistik Trend programına konuk olan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar, Türk demiryolu taşımacılığı konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demiryolu taşımacılığının diğer taşıma modellerine göre güvenli ve çevreci olduğunu belirten Hacer Uyarlar, son yıllarda yapılan altyapı çalışmaları ve yenilenen mevzuatlarla sektörün önemli bir gelişme kaydettiğini belirtti.

Türk demiryolu sektöründe hazırlanan yeni modellerde dünyadaki gelişmelerin de yakından takip edilmesi ve piyasa uygulanabilir olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uyarlar, “Birbirine entegre modeller her zaman daha avantajlıdır. Bir taşımayı sadece karayolu  ya da  sadece denizyolu ile yapmak yerine birbirine entegre modlarla yapmak  maliyet ve  zaman avantajı  sağlayacaktır” dedi.

Uyarlar, taşımacılık ve lojistik sektörünün temsilcisi UTİKAD olarak, demiryolu sektörünün gelişmesine yönelik projeleri yakından takip ettiklerini ve kamu ile  işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Hacer Uyarlar’ın Türk demiryolu sektörüne ilişkin son değerlendirmelerini içeren programı linkten izleyebilirsiniz.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr