Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / UTİKAD’DAN KONŞİMENTO EĞİTİMİ

UTİKAD’DAN KONŞİMENTO EĞİTİMİ

UTİKAD’DAN KONŞİMENTO EĞİTİMİ26.03.2014
Türkiye’nin dış ticaret hacmindeki yükseliş ile birlikte taşımacılık alanında kullanılan belgelere olan ihtiyaçta hızla artıyor.

Sertifikalı eğitimleri ve eğitim yayınları ile sektörün bilgi kaynağı olmayı sürdüren UTİKAD,  geçtiğimiz hafta deniz taşımacılığında taşıyanın sorumluluklarını kapsayan konşimento konusuna yönelik olarak bir eğitim semineri düzenledi.

22 Mart 2014 Cumartesi günü UTİKAD binasında, Erdinç Yücel tarafından verilen Konşimento Kullanımı Eğitim Semineri, lojistik sektörünün üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hukuki geçerliği olan bir taşıma senedi olarak konşimento konusunda genel bilgilerin paylaşıldığı seminerde, taşıyanın hak ve sorunlulukları ile konşimentonun cirolonması, konşimentosuz teslim gibi konular detaylı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

Konşimento konusunda deneyimlerin paylaşıldığı eğitimin en dikkat çeken bölümlerden biri de lojistik sektöründe yaşanan örnek olayların incelenmesi oldu. Unutulan her bir detayın nasıl zaman ve maddiyat kaybına yol açtığına ilişkin örnek vakaların anlatıldığı eğitimde, beklenmeyen krizlere yönelik tedbirlerin alınması noktasında da paylaşımlarda bulunuldu.

Katılımcıların konşimentoyla ilgili bilgilerinin artırılmasını ve yenilikleri yakından takip etme imkânı sağlayan eğitim seminerine katılan yöneticilere katılım belgeleri verildi ve yapılan genel değerlendirmede eğitimin son derece faydalı geçtiği bildirildi.

UTİKAD Konşimento Eğitim Seminerleri, sektör firmaları ve sektör çalışanlarının talepleri doğrultusunda yenilenmiş içerikleri ile düzenlenmeye devam edecek.
 
Deniz taşıma operasyonlarında önemi hızla artan konşimentolar konusunda sertifikalı eğitimlere katılmak isteyen sektör firmalarımız ve çalışanları UTİKAD Eğitim Departmanı’ndan detaylı bilgi alabilmektedir.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr