Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / GİNE İLE İKİLİ HAVACILIK ANLAŞMASI İMZALANDI

GİNE İLE İKİLİ HAVACILIK ANLAŞMASI İMZALANDI

GİNE İLE İKİLİ HAVACILIK ANLAŞMASI İMZALANDI14.03.2014
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), Batı Afrika’nın sahil ülkelerinden Gine’ye uçuşların başlatılması amacıyla Hava Ulaştırma Anlaşması imzaladı.

Türkiye ve Gine Sivil Havacılık yetkililerinin 12 Mart 2014 tarihinde İstanbul’da imzaladığı anlaşma ile, Türkiye’deki tüm noktalardan Gine-Konakri’ye frekans kısıtlaması olmaksızın yolcu ve kargo seferleri düzenlenebilecek.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Gine Ulusal Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı El Hadj Mans Kolon KEITA başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde ayrıca tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve benzeri ticari konularda işbirliği yapmaları konusunda da mutabakat sağlandı.

Bamako, Ouagadougou, Dakar, Nouakchott, Abidjan ve Cotonou noktalarının ara ve öteki noktalar olarak belirlendiği anlaşma ile, Türk havayolu işletmelerinin daha önce uçmadığı ülkeler üzerinden bağlantılı uçuşlarla yeni ülkelere ulaşmasının yanı sıra, 50 Milyar $’lık bir ekonomi ve 40 milyonluk bir nüfusa erişim imkanı sağlandı.

İmzalanan Mutabakat Zaptı çerçevesinde, başta eğitim olmak üzere, havacılık alanında birçok konuda işbirliği yapılması, ekonomik kalkınmanın yanı sıra bilgi ve tecrübe paylaşımına gidilmesine karar verildi.

Bu kapsamda, dünyanın en fakir ve en az gelişmiş başkentlerinden biri olan Konakri’ye yapılacak seferler ile hem Gine’nin gelişimine yardımcı olunabilecek hem de Türk işadamlarının bölgede yapacağı yatırımların önü açılmış olacak.

Gine ile imzalanan anlaşma sonucu, Türkiye’nin ikili havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı Afrika’da 50, dünya genelinde ise 160’ya ulaştı.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr