Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIRSATLAR ÜLKESİ TÜRKİYE

FIRSATLAR ÜLKESİ TÜRKİYE

FIRSATLAR ÜLKESİ TÜRKİYE12.03.2014
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar, Transport ve Lojistik alanında uluslararası bir yayın olarak dikkat çeken Transport Innovations Journal Moscow'un Mart sayısına yazdığı makalesinde, Türkiye'nin en önemli ihracat ürünü olan otomotiv sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yazısında otomotiv sektörünün 1960'lardan bu yana ciddi bir mesafe kaydettiğini ve ülke ihracatında otomotiv sektörünün önemli bir paya sahip olduğunu kaydeden Hacer Uyarlar, sektörün 1990'lı yıllardan itibaren uluslararası markalarla yapılan ortaklıklar ve Türkiye yatırımları ile ihracat odaklı bir sektör haline geldiğini vurguladı.

Otomotiv sektörünün Türkiye'deki tarihsel sürecine yönelik bilgi ve değerlendirmelerde de bulunan Uyarlar, Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne dâhil olması ile birlikte gerek iç pazarda gerekse ihracat pazarında ciddi bir ivme kazandığını da kaydetti.

Otomotiv sektörünün lojistik avantajlarında etkisi ile Doğu Marmara'da kümelendiğine ve bu nedenle Marmara Bölgesi’nde otomotiv ve lojistik yatırımların hızla arttığını dile getirdi. Yazısında otomotiv sektörünün üretim, ihracat, istihdam rakamları ile gelecek hedeflerine yönelik bilgilerde veren Hacer Uyarlar,  Türkiye'nin otomotiv sektörüne yönelik önemli fırsatları içinde barındırdığını söyledi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr