Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD GÜVENLİ TRAFİĞİ DESTEKLİYOR

UTİKAD GÜVENLİ TRAFİĞİ DESTEKLİYOR

UTİKAD GÜVENLİ TRAFİĞİ DESTEKLİYOR24.01.2014
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Trafik Güvenliği Platformu'na üye olarak yol güvenliğinin artırılması için yürütülen çalışmalara destek oluyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen Trafik Güvenliği Platformu, 2020 yılına kadar Türkiye’deki trafik kazalarını yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, trafik güvenliğinde rol almak üzere platforma üye oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre Türkiye’de her yıl ortalama 4 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Olay yerinde yaralanıp daha sonra hastaneye kaldırılırken yolda veya hastanede hayatını kaybedenler bu sayıya dâhil değil. Bu rakamlarda eklendiğinde ölüm oranının 8 bini bulduğu belirtiliyor. Son 30 yılda yaklaşık 385 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

2020 yılına kadar karayolu ölümlerini yüzde 50 azaltmayı hedefleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, iş dünyası, medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu Trafik Güvenliği Platformunu kurdu. Platform, ülke genelinde trafik güvenliği alanında farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetler yürütüyor.

Topluma ve temsil ettiği lojistik sektörüne olan sorumluluğunu kurulduğu günden bu yana
her alanda yürüten UTİKAD, trafik güvenliğinde rol almak üzere platforma üye oldu.

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, Trafik Planlama Destek Dairesi Başkanı Yılmaz Baştuğ’u Ankara’daki makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede, UTİKAD Trafik Güvenliği Platformu’na katılım rozetini aldı.

Platformun, başta emniyet kemeri kullanımı ve hız ihlalleri konularında olmak üzere, trafik kurallarına uyumda toplumdaki bilinirliliği artırma yönündeki çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Lojistik sektörünün trafik başta olmak üzere çeşitli iş kazalarına karşı en yüksek risk grubunda bulunduğunu ifade eden Cavit Uğur, başta dernek olmak üzere sektör firmalarının da can güvenliği için kazaların önlenebilmesine yönelik iç denetim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarına da yer verildiğinin altını çizdi.

Trafik kazalarının azaltılması için UTİKAD ve UTİKAD üyesi şirketlerin, trafikte can güvenliği konusunda aktif rol alacağı belirtilerek, lojistik sektörü çalışanlarının başta iş araçlarını ve özel araçlarını da kullanırken doğru trafik güvenliği uygulamalarını alışkanlık haline getirmelerine yönelik bilgilendirmeler ile destek çalışmalarının sürdürüleceği ifade edildi.

Ayrıca önümüzdeki aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek geniş katılımlı paydaş çalıştayına da UTİKAD aktif olarak katılacak ve belirlenen hedeflere ulaşılması yönünde desteğini sürdürecek.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr