Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / AYDIN ALPA, YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS VERMEYE BAŞLADI

AYDIN ALPA, YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS VERMEYE BAŞLADI

AYDIN ALPA, YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS VERMEYE BAŞLADI27.09.2013
Havacılıkta 30 yıllık bir deneyime sahip olan Pegasus Kargo Direktörü Aydın Alpa, birikimlerini öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor. İki yıl önce İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü’nde ders veren Alpa, bu yıl Yeditepe Üniversitesi’nde yüksek lisans programı kapsamında ders veriyor.

2013-2014 öğrenim yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası Ticaret ve Yüksek Lisans Programı kapsamında “Havayolu Stratejik Yönetimi” dersleri vermeye başladı. Alpa, derslerinde Genel Havacılık, Yer Hizmetleri, Hava Kargo, Havacılıkta İnsan Kaynakları, Düşük Maliyetli Hava Taşımacılığı gibi konularda bilgi birikimini ve sektör deneyimlerini öğrenciler ile paylaşacak.  Öğrenciler Ekim ayının sonuna kadar Yüksek Lisans programına kayıt yaptırılabilmekte.

Türkiye’nin lojistik geleceğinde eğitimin çok önemli yer tuttuğuna değinen Aydın Alpa, üniversitelerin lojistik bölümlerinin sektör ve ülke için bir şans olduğunu vurguladı. Üniversitelerdeki havacılık eğitimlerini daha kaliteli ve verimli hale getirmek için her türlü desteği ve özveriyi verdiklerini anlatan Alpa, “Türkiye’de havacılık ve lojistik sektörü her yıl katlanarak büyüyor. Bu büyümenin istikrarlı ve sağlıklı olması için insan kaynaklarına büyük iş düşüyor. Kaliteli insan kaynağını da en iyi eğitimle elde edebiliriz. Pegasus Kargo bünyesinde son yıllarda hep lojistik mezunları arasından işe alımları gerçekleştirdik.  Çok da iyi sonuçlar almaya başladık. Lojistik bölümlerinde kaliteli ve iyi eğitimli mezunların yetiştirilmesi sektörün gelişmesine de pozitif şekilde yansıyacak. Bugün burada olmamızın temel nedeni olarak bu felsefeyi gösterebiliriz.” dedi.

Kaynak:Trans Medya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr