Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ARC GLOBAL İNGİLİZ DEVİYLE ANLAŞIYOR

ARC GLOBAL İNGİLİZ DEVİYLE ANLAŞIYOR

ARC GLOBAL İNGİLİZ DEVİYLE ANLAŞIYOR26.09.2013
ARC Global yurtiçinde ve yurtdışında yatırmalarla global bir marka yaratmayı hedefliyor.

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Conmar'ın kurucularından Dr. Hakan Çınar ve Levent Tanatay ile Bircan Lojistik'in sahipleri ARC Global Lojistik'i kurdu. ‘Değişim lojistik ile başlar' sloganı ile yola çıkan firma, ulusal ve uluslararası taşımacılık yapacak.

Kara, deniz, hava, demiryolu olmak üzere tüm taşıma modlarında hizmet veren ARC Global, yurtiçinde ve yurtdışında yatırmalarla global bir marka yaratmayı hedefliyor.

Şirket, bir İngiliz deviyle de partnerlik anlaşması imzalamak üzere.

ARC Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Çınar, yaklaşık bir ay önce hizmete başlayan şirketin, toplamda 10 bin m2'yi bulan dağıtım merkezleriyle şimdiden Süvari Giyim, Hummel ve Yards gibi önemli tekstil markalarına hizmet verdiğini söyledi.

Freight forwarder olarak sektörde faaliyet gösterdiklerini ve uzun vadede global bir marka olmak istediklerini vurgulayan Çınar, "İsmimizde yer alan ‘global' kelimesi bizim kesinlikle dünya üzerinde yer alan global bir oyuncu olma arzumuz ve kararlılığımızdan kaynaklanıyor" dedi. Kısa zamanda sektörün en önemli oyuncularından biri olacaklarına inandıklarının altını çizen Çınar, "İlk üç yıl çok yüksek oranlarda büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Karayolunda büyük atağa geçiyor

Karayolunda Avrupa pazarına  yoğunlaştıklarını belirten Çınar, yakın zamanda İngiltere'nin önde gelen firmalarından biriyle de işbirliği yapacaklarını söyledi. Çınar, "İngiltere'nin ilk üçünde yer alan bir lojistik firması ile karşılıklı bir anlaşma imzalayacağız. Bu firmanın Türkiye'deki exclusive partnerleri olacağız.

Sözleşme için son hazırlıkları yapıyoruz, ekim ayında bu işbirliğini resmi olarak açıklayacağız" diye konuştu. Çınar, başta İngiltere olmak üzere karayolunda çok büyük bir atak hazırlığı içerisinde olduklarını vurguladı. Demiryolunda da benzer bir işbirliği için gün saydıklarını belirten Çınar, "Yakında sonuçlanacak bu işbirliğimizle de demiryolunda oldukça iddialı bir konuma geleceğiz" dedi.

Yurtdışında ofis açmaya hazırlanıyor

Denizyolu ve havayolunda ise bölgesel bir sınırları olmadığını vurgulayan Çınar, "Denizyolunda da oldukça iddialıyız. Tüm dünyaya hizmet verebildiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim" dedi. Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya'ya da hizmet vermeye başladıklarını aktaran Çınar, bu bölgelerde de güçlü bir konuma gelmeyi hedeflediklerini kaydetti. İstanbul'da merkez ofisinin yanı sıra Hadımköy'de ve Çorlu'da bulunan üç deposunda da ofisleri bulunan ARC, yurtdışında da ofis açmayı planlıyor, Hakan Çınar, "Hızla büyüme hedefimiz doğrultusunda yurtdışında da bazı yatırım planlarımız var. Yakın zamanda devreye alacağımız bu yatırımları duyuracağız" dedi.

ARC olarak, teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini vurgulayan Hakan Çınar, bu alana yönelik yatırımları konusunda ise şu açıklamaları yaptı: "Teknolojiye çok inandığımız için, depolarımızda zaten kendi geliştirdiğimiz yazılımlarımızı kullanarak bugünlere geldik. Taşımacılık alanında da hiç vakit kaybetmeden profesyonel bir yazılım yatırımı gerçekleştiriyoruz. CRM ve call center gibi ünitelere de yazılımımız içerisinde yer vererek, farklılığımızı daha en başında ortaya koyabilmeyi hedefliyoruz. Sektörümüzde temel anlamda üç alanda yatırım yapabilirsiniz; ekipman teknoloji ve elbette insan. Biz her üçünü de çok önemli görüyoruz. Ancak teknoloji ve insan kesinlikle daha önde geliyor."

‘Projelerimizle fark yaratacağız'

Sektörde büyük farklar yaratan bir firma olmak istediklerini ifade eden Hakan Çınar, bu amaç doğrultusunda önemli projelere hazırlandıklarını söyledi. Çınar, projeleri şöyle anlattı:

Dünyanın bize göre en önemli gerekliliklerinden biri lojistik. Bunu tüm reel sektöre anlatma ihtiyacı hissediyoruz. Kısa bir süre sonra sektörde olmayan bir ilki gerçekleştirip, web sitemizden online chat imkanı sunarak herkese lojistiğin önemini ve değişim için lojistiğin en önemli halka olduğunu anlatacağız. Ayrıca, çevreci ve doğaya sürekli diktiği fidanlarla katkı sağlayan bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bunun için de konuyla ilgili derneklerle temaslarımızı sürdürüyoruz. ARC Akademi ile de eğitim tecrübelerimizi, müşterilerimize koşulsuz bir şekilde aktaracağız. Yine sektörde bir ilk olarak www.arcgloballogistics.com web sitemizde herkese açık, lojistik ve dış ticarete ilişkin pek çok eğitim materyalini paylaşıyoruz. Kısa zamanda sektörün referans noktası haline geleceğimize yönelik inancımız tam.

Kaynak:Trans Medya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr