Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHLDEN KOBİ EXPRESS MASASI

DHLDEN KOBİ EXPRESS MASASI

DHLDEN KOBİ EXPRESS MASASI26.09.2013
Türkiye’de ‘Mikro İhracat’ uygulamasının başlamasına ön ayak olan hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, KOBİ Express masası ile ihracat yapmaya hevesli küçük işletmeleri destekleyecek.

Lojistik ve hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, KOBİ’lerin ihracatlarına destek olmak için başlattığı ‘Mikro İhracat’ uygulamasını KOBİ Express masası ile takip ediyor. İhracat yapmak isteyen ancak küçük çaplı ihracatlarda büyük yükler altına girmek zorunda kalan KOBİ’lere destek olduklarını anlatan DHL Express Türkiye’nin CEO’su Markus Reckling 7 bin 500 euroya kadar olan ihracata konu olan ürünün kabul edildiği sistemi ve yeni yatırımlarını anlattı.

DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, DHL’in Türkiye’deki tüm birim CEO’larının bir araya geldiği bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Toplantıda DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı, DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Kerem İnanç ve DHL Freight Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu Bölge Direktörü Selçuk Boztepe de 2014 yılı öngörülerini dile getirdiler.  Toplantıda mikro ihracatla ilgili bilgi veren CEO Markus Reckling, “Türkiye’deki dinamik ekiple yeni projeler üzerine çalışıyoruz. Bunlardan biri de “DHL Express Mikro İhracat” hizmetimize entegre olarak çalışan ve ihracatı neredeyse Türkiye sınırları içindeymiş gibi kolaylaştıran yeni özel “KOBİ Express” masamız. Türk ekonomisinin kahramanları, KOBİ’lere yönelik bu hizmetimiz ile küçük ve ortak boylu işletmelere uluslararası pazarlara daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Ayrıca, düzenleyeceğimiz seminerlerle de KOBİ’lere, ihtiyaçları olan bilgiye erişmelerini sağlayarak ihracat kapılarını aralayacağız” açıklamalarını yaptı.

En hızlı büyüyen ülkeler Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’i kapsayan BRIC teriminin yaratıcısı ekonomist Jim O’Neill’in artık Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye’yi MIST olarak adlandırdığını anımsatan Reckling, “O’Neill’in potansiyellerine dikkat çektiği bu ülkeler arasında Türkiye’nin olması önemli. Biz de dünyanın lider lojistik ve taşımacılık şirketi olarak Türkiye’yi stratejimiz içinde bu anlayışa göre konumlandırıyoruz. Yatırımlarımızı da bu anlayışla yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

412 bin metrekarelik devasa alana sahip

Devam eden 24 milyon euroluk bir yatırıma devam ettiklerinin bilgisini veren Reckling, “2009-2013 arasında 1.800 kişiyi işe aldık. DHL’in Türkiye’de toplam 412 bin metrekarelik devasa bir kapalı alan potansiyeli var” şeklinde konuştu.

220 ülkede var, bir tek Tükmenistan’da yok

Dünyada ulaşmadıkları nokta olmadığını kaydeden Reckling, sadece bir ülkede ofisleri olmadığını söyledi. Reckling, bunun da yasal mevzuatlarını değiştiren ve gönderilerin içini görmek isteyen Türkmenistan olduğunu anımsattı.

Kaynak:Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr