Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / IMODAN "GREEN PORT" PROJESİNE ÖVGÜ

IMODAN "GREEN PORT" PROJESİNE ÖVGÜ

IMODAN 15.08.2013
IMO tarafından Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünce yürütülen Yeşil Liman “Green Port” projesinin memnuniyetle karşılandığı ve projenin Deniz Çevresi Bölümünce yakından takip edildiği ifade edildi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization –IMO) tarafından Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünce yürütülen Yeşil Liman “Green Port” projesinin memnuniyetle karşılandığı ve projenin Deniz Çevresi Bölümünce (Marine Environment Division) yakından takip edildiği ifade edildi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü, IMO Deniz Çevresi Bölümü Başkanı Stefan Micallef imzasıyla, Deniz Ticareti Genel Müdürü  Dr. Barış Tozar’a hitaben yazılan mektupta; son dönemde dünyanın önde gelen ana limanlarınca takip edilen eğilimin bir yansıması olarak Bakanlığımızca yürütülen Yeşil Liman “Green Port” Projesinde yaşanan gelişmelerin memnuniyetle karşılandığı ve projenin gelişimine ilişkin daha detaylı bilgi almak istedikleri ifade edildi.

Bilindiği üzere, limanların çevre duyarlılıklarının idari ve teknik açıdan artırılması ve yeşil liman tesislerinin ülkeye kazandırılmasının gerekliliği düşünülerek “Yeşil Liman” (Green Port) projesi Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü  tarafından başlatılmıştı.


 
Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr