Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / SAMSUN DÜNYA LİMANI OLMALI

SAMSUN DÜNYA LİMANI OLMALI

SAMSUN DÜNYA LİMANI OLMALI29.07.2013
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun limanının, şehrin potansiyeline uygun olarak daha verimli kullanılması gerektiğini belirterek, "Samsun, dünyanın ticaret kalbinin attığı bir liman olmalı. Bu potansiyel bu şehirde var" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ceynak Bölge Müdürü Ali Sever'i ziyaret etti. Samsunport Liman Müdürü Bedir Yıldırım'ın da bulunduğu ziyarette Başkan Genç, Sever'den liman hakkında bilgi aldı. Sever, "Samsun limanına 50 milyon dolarlık yatırımla işlerlik kazandırdık" dedi. 

SAMSUN HONG KONG

Başkan Genç ise, Samsun'un dünyanın 124 ülkesine ihracat yapan bir şehir olmasına rağmen, ihracatın şehre yakışmayacak düzeyde olduğuna işaret ederek, şehrin dünya ticaretinin kalbinin attığı liman olması gerektiğini söyledi. Samsun'un ihracatının çok düşük olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Toplam ihracatımız sadece 442 milyon lira. İlk 500 arasına 3-5 tane firmamız ancak giriyor. Malesef şehirdeki limanları verimli kullanamıyoruz. Sanayicileri şehrin iç kısmına taşıyacak demiryolu ulaşım ağı yok. Samsun'un, özellikle kıyı kesimi komple serbest ticaret bölgesi olmalı. Mesela bir Ürdün örneği var. Ürdün'ün Akabe şehri tamamen serbest ticaret bölgesi. Dünya ticaretinin yüzde 12'sine sahip. Ya da Honkok örneği önümüzde duruyor. Samsun neden bir Hong kong olmasın? Samsun dünya ticaretinde söz sahibi olan bir dünya limanı olabilir, yeter ki limanı verimli hale getirecek çalışmalar yapılsın" diye konuştu.

Kaynak:Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr