Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD TRANSPORT LOJİSTİK FUARI’NDAYDI

UTİKAD TRANSPORT LOJİSTİK FUARI’NDAYDI

 UTİKAD TRANSPORT LOJİSTİK FUARI’NDAYDI11.06.2013
Alanında dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Transport Logistic Fuarı  4-7 Haziran 2013 tarihleri arasında  53 bin kişilik rekor  ziyaretçi katılımıyla Münih’te gerçekleştirildi.

Avusturya, Hollanda, İtalya, İsviçre, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İngiltere, Belçika ve İspanya dışında Çin, Fransa, Rusya ve Türkiye’den yoğun ziyaretçi çeken fuara, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve Genel Müdürü Cavit Uğur katıldı.

Turgut Erkeskin ve Cavit Uğur, fuara katılan 2K Denizcilik, Alışan Lojistik,Çelebi Hava Servisi, Pegasus Kargo, Ekol, MNG Kargo, M&M  UTİKAD üyesi firmalarla birlikte Turkish Cargo,TAHA Group,Airmak Airline, ULS, ACT Gökbora, Cazgır İnşaat, Trans Otto gibi Türk firmalarının standlarını tek tek ziyaret etti ve fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

110 bin  metrekare alanda 63 ülkeden, 2 binin üzerinde   lojistik şirketi, forwarder,elleçleme ekipmanı, yazılım şirketi,taşıma ekipmanı, liman ve armatör şirket ve hava  yolu şirketinin katıldığı Transport  Logistic Fuarı’nda Turgut Erkeskin ve Cavit Uğur, F&L(Avrupa Lojistik Liderleri Platformu) Başkanı Frank Arendt, F&L Genel Sekreteri Gavin W. Roser ve Audrey Macnab’la bir toplantıda biraraya geldi.
 
Türk ve Avrupa lojistik sektörüne yönelik değerlendirilmelerin yapıldığı toplantıda UTİKAD ile F&L arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve sektöre yönelik ortak etkinlikler düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

4 gün süren fuar boyunca sektör dernekleri ve lojistik şirketleri tarafından düzenlenen bir dizi konferanslara katılınarak, BVL, Logistics, Alliance Germany, Lüksemburg Lojistik Topluluğu gibi organizasyonlarla görüşmeler yapıldı ve  gelecek etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Fuar kapsamında Türkiye’ye sefer yapan yabancı demiryolu operatörleri ile UTİKAD arasında yapılan toplantıda, hat kapanması sonrasında, Kapıkule’den Türkiye istasyonlarına doğru ortak blok tren oluşturma konusu ile Çerkezköy istasyonunda elleçleme operasyonunun, UTİKAD çatısı altında bağımsız bir yapı olarak organize edilmesi konusu da değerlendirildi.

İki yılda bir yapılan fuarda,UTİKAD’ın da ortağı olduğu  ve Anadolu ihracatçısının yüklerinin Avrupa’ya demiryolu ile ulaştıracak proje olan BALO-Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş adına önemli bir adım atıldı.

BALO  ile Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH arasında yapılan anlaşmaya BALO’yu temsilen  Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Erkeskin, Genel Müdür Hüseyin İşteermiş ile Express Interfracht Başkanı Zoltan Potvorszki  ve   Başkan Yardımcısı Drs. Erik Regter imzaladı.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr