Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / FAS İLE DENİZCİLİK ANLAŞMASI İMZALANDI

FAS İLE DENİZCİLİK ANLAŞMASI İMZALANDI

 FAS İLE DENİZCİLİK ANLAŞMASI İMZALANDI07.06.2013
Türkiye ile Fas arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği görüşmeleri kapsamında iki ülke arasında Denizcilik Anlaşması 03 Haziran 2013 tarihinde Fas’ın Rabat şehrinde imzalandı. Sn. Bakanımız Binali YILDIRIM tarafından imzalanan anlaşmada denizcilik ve limancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, deniz emniyeti ve güvenliği konularında işbirliği yapılması, deniz çevresinin korunması gibi konuları içeriyor.

Söz konusu anlaşma iki ülke arasındaki denizcilik ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde güçlü bir adım olarak değerlendirilmektedir. Denizcilik anlaşmasının yürütülmesi, hedefine ulaşması için ortak teknik bir komite de oluşturulacak. Bu komite anlaşma maddelerinin yansımasını takip ederek düzenli aralıklarla toplanacak. Diğer yandan İzmir Limanı ile Fas’ın Kazablanka limanları arasında kardeş liman ilişkisi kurulması ve karşılıklı taşımacılığın geliştirilmesi yönünde ivedilikle çalışmalara başlanması konusu Sayın Bakanımız tarafından önerilmiş ve Fas tarafınca memnuniyetle karşılanmıştır.

Demiryolu taşımacılığı ve sivil havacılık konularının da yer aldığı Fas görüşmelerine Bakanlığımızdan Müsteşar Yardımcısı Sn. Suat Hayri AKA, Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Turgut KÖKSAL, Daire Başkanları Olcay Doğan, Emre Dinçer ile sivil havacılık uzmanı Neslihan Baştuğ da iştirak etmiştir.

Kaynak:DTGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr