Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÖKÇEADAYA GÜMRÜK KAPISI AÇILIYOR

GÖKÇEADAYA GÜMRÜK KAPISI AÇILIYOR

GÖKÇEADAYA GÜMRÜK KAPISI AÇILIYOR27.05.2013
Dünyanın en sakin adası unvanını alan Gökçeada'da, gümrük kapısı açılacak olmasının heyecanı yaşanıyor.

İtalya'da oluşturulan ve sakin şehir anlamına gelen "cittaslow" ağı kapsamına dahil edilerek dünyanın en sakin adası unvanını alan Gökçeada'da, gümrük kapısı açılacak olmasının heyecanı yaşanıyor.

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Türkiye'de güneşin en son battığı ilçenin bozulmamış doğası, taş ve ahşap evleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu söyledi.

Herhangi bir aksilik olmazsa gümrük kapısının haziran ayı gibi açılacağını belirten Atalay, "Kapımız, programımıza göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın da katılacağı bir törenle açılacak. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Semadirek ile adamız arasında da bir festival yapmayı planladık. Bu festival içinde gümrük kapısının çok önemli katkısı olacak. Biz de bu psikolojik eşiği aşıp adalar arası ulaşımı ve seferleri sağlarsak, Gökçeada bu anlamda çok büyük bir ivme kazanacaktır. Bu tabii sadece adanın çıkarına olacak bir şey değil, tüm ülkeye katkı sağlayacak bir durum" diye konuştu.

Adada yaşayan halkın da bu konuyu büyük merak ve heyecanla beklediğini anlatan Atalay, "Kapının açılmasıyla ticaret artacak. Dolayısıyla buraya ciddi bir hareket getirecek. Kuzey Ege'deki Yunan adaları dezavantajlı adalar. Biz aynı konumda bulunan Gökçeada olarak ekonomik anlamda rahatız, fiyatlarımız da ucuz. Haliyle Yunan adalarına mal satımı için de ayrıca bir katkı sağlayacaktır. Adamıza ciddi bir ekonomik girdi sunacaktır" ifadesini kullandı.
-12. Türk-Yunan Dostluk Festivali-

Atalay, Yunanistan'ın Limni ve Semadirek adaları ile Gökçeada arasında düzenli tekne seferleri başlatmayı da planladıklarını, bu anlamda 4-7 Temmuz'da Defne Türk-Yunan Derneği tarafından bu yıl "temiz deniz" temasıyla düzenlenecek

"12. Türk-Yunan Dostluk Festivali"ne ev sahipliği yapacaklarını bildirdi. Yunan adalarına seferlerin başlamasıyla birbirine çok yakın olan adalarla işbirliğinin geliştirilerek, mevcut dezavantajın avantaja çevrilebileceğini kaydeden Atalay, şunları kaydetti:

 "Birbirimize olan yakınlığımızdan dolayı Kuzey Ege çanağında Yunan adalarıyla ciddi bir işbirliği geliştirmek istiyoruz. Semadirek'te hastane yok, nüfus çok az. Gökçeada'da çok teşekküllü bir hastanemiz var. Sağlık hizmetini buradan alabilirler. Ayrıca bakanlığımız Yunan Adaları'na da hizmet vermek için üç gemi hastane hazırlıyor. Sadece turizm açısından değil, dostlukların da gelişmesi açısından bu festivali bütün gücümüzle destekliyoruz. Yaşanan krizin de ön yargıların kırılmasına büyük katkı sağladı. Gökçeada, Midilli ve Semadirek arasında yıl boyunca değişimli deniz ulaşımının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz."

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr