Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BATU’DAN AVRUPA’YA HAVADAN HIZLI KARAYOLU HİZMETİ

BATU’DAN AVRUPA’YA HAVADAN HIZLI KARAYOLU HİZMETİ

 BATU’DAN AVRUPA’YA HAVADAN HIZLI KARAYOLU HİZMETİ24.05.2013
Batu Lojistik, Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldığı minivan hizmeti ile fark yaratıyor. Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, bu hizmete, Avrupa’nın birçok noktasına 36 ile 40 saat arasında ve aynı araçta 3 tip ürün taşıyabilme ve sistemin aktarma yapmadan kapıdan kapıya teslimat imkanı sebebiyle yoğun bir talep olduğunu söylüyor.

Kurulduğu 2002 yılından bu yana uluslararası karayolu, denizyolu, havayolu, minivan ve demiryolu taşımacılığı, yurtiçi ve yurtdışı depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret gibi geniş bir yelpazede hizmet veren Batu Lojistik, altyapısı ve iletişim ağıyla pek çok bölgede yapılanmasını sürdürürken, yenilikçi çözümleriyle de büyümesini sürdürüyor. Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kapıdan kapıya konteyner, parsiyel servis, açık-dökme yük, proje taşımacılığı, gemi kiralama gibi tüm deniz ve diğer suyolu nakliye hizmetlerini sunabilen şirket, İstanbul’da Erenköy ve Dilovası gümrüklerine bağlı olarak antrepo hizmeti de verebiliyor.

İstanbul Avrupa yakasındaki merkezinin yanısıra İstanbul Anadolu Yakası ve Bursa’da da şubeleri bulunan Batu Lojistik, yurtdışında ise Almanya’da Manheim, İngiltere’de Londra, Hollanda’da Venlo, İtalya’da Milano, İsviçre’de Basel, İrlanda’da Dublin, Fransa’da Paris ve Lyon, İspanya’da Barcelona, Valencia ve Irun bölgelerinde acente ve antrepoları ile hizmet sunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en genç filolarından birine sahip olan şirketin en fazla çözüm ortağı olduğu taşımaların başında; kimyasal, donmuş gıda, kolili ve askılı tekstil operasyonları geliyor.

AYNI ARAÇTA 3 TİP ÜRÜN TAŞIYABİLİYOR

Avrupa’ya yönelik havayolu taşımalarında birçok şirketin öncelikli partneri olmaya devam eden Batu Lojistik, geliştirdiği minivan hizmetiyle de müşterilerine önemli bir alternatif sunuyor. Panelvanlarla Türkiye-Avrupa arasındaki ithalat ve ihracat taşımaları yaptıklarını belirten Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, müşteri ihtiyaçlarına çözüm üretmek için böyle bir modeli geliştirdiklerini belirtiyor.

Ankara, hızlı karayolu taşımacılığı servisleri sayesinde Avrupa’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den Avrupa’ya 48 saatte teslimat gerçekleştirebildiklerini vurguluyor. İngiltere için bu sürenin 72 saati bulduğunu ifade eden Ankara, 22 adet panelvan ile hizmet verdiklerini dile getiriyor. Taner Ankara şunları aktarıyor: “Avrupa'nın birçok noktasına 36 ile 40 saat arasında ve aynı araçta 3 tip ürün taşınmasına olanak sağlayan bu sistem, aktarma olmayışı ve kapıdan kapıya teslimat imkanı sebebiyle tercih ediliyor. Acil gönderimlerde sadece uygun uçağın zamanının beklenmesi ve kargonun yüklenmesi bile 36 saati geçebiliyor. Bu noktada minivan sistemini ihtiyaçtan doğan ve Ar-Ge çalışmaları ile güçlendirilmiş bir yöntem olarak değerlendirebiliriz. 1500 kilograma kadar sevkiyat gerçekleştirebilen minivan sistemi ile taşınan ürünleri Batu Lojistik olarak sigortalıyor ve güvence altına alıyoruz. Bu servis sayesinde müşterilerimiz üretim bantlarını durdurmuyorlar.”

Taner Ankara, minivan hizmetinin özellikle acil gönderimlerde çok tercih edildiğini belirterek, “Tek bir araçta yanıcı ve tehlikeli maddelerin, soğuk tutulması gereken ürünlerin ve askılı taşıma gerektiren ürünlerin transferini gerçekleştirebiliyoruz. Yani İtalya’ya defile için kıyafet gönderiminden, Fransa’ya kurbağa taşımasına kadar birçok alanda taşımalar gerçekleştiriyoruz” diyor.

NETWORK AĞINI WCA ÜYELİĞİYLE GÜÇLENDİRDİ

Batu Lojistik, uluslararası lojistikçileri bünyesinde barındıran ve dünyanın en etkin küresel ağlarından biri olan WCA (World Cargo Alliance) Family of Logistics Network üyesi olarak faaliyet yürütüyor. Ülke bazında WCA ailesi  ile ortaklaşa projeler yürüttüklerini belirten Taner Ankara, “Geçtiğimiz yılın Eylül ayında WCA Family of Logistics Network üyesi olduk. Kısa zamanda WCA üyelerine kendimizi kanıtladık. Tüm dünya ülkelerine yüklemeler yaparak müşterilerimizi navlun ve servis konularında memnun etmeyi sürdürüyoruz. Hava kargoda ağırlıklı olarak dünyanın önde gelen kimya devlerinin çözüm ortağıyız. Bunların dışında hemen hemen her sektörde mevcut olan yükleri taşımaktayız” diyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE YATIRIM YAPIYOR

D&B Türkiye’den uluslararası platformlarda geçerli olan lojistik sektörünün en yüksek rating notunu alan şirket, altyapısı ve iletişim ağının yanısıra,  yeşil lojistik anlayışıyla başta Avrupa olmak üzere, birçok bölgede yapılanmaya devam ediyor. Ankara’nın verdiği bilgilere göre Batu Lojistik, taşımalarını denizyoluna kaydırarak 2012 yılının ilk çeyreğinde hem karayolunda kat ettiği mesafeyi 251 bin km azalttı, hem de 13784 CO2/kg salımının önüne geçti. Bu doğrultuda yeni yatırımlarla araç filolarını da çevreye duyarlı Euro5 normundaki çekicilerle güçlendirdiklerini ileten Ankara, “Batu Lojistik olarak gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir iş anlayışı da bizim için değerli bir nokta. 2012’nin ilk çeyreğinde taşıma kanallarımızı büyük ölçüde karadan denizyoluna kaydırarak 13 bin 784 CO2/kg salınımın önüne geçtik. Bir başka ifadeyle 9 bin 440 ağaç kurtardık. Doğayla barışık bir lojistik hizmeti en önemli hedefimiz.”

Taner Ankara, 2012 yılında önlerine koydukları hedeflere ulaştıklarını belirtirken, 2013’e ilişkin ise şunları belirtiyor: “2013 yılında %20 büyüme hedefliyoruz. Bu hedefi yakalamak için de aylık 50 ton yük taşıyacağız. Beraberinde Afrika, Ortadoğu ve CIS ülkeleriyle olan iş hacmimizi artırmak da planlarımız arasında yer alıyor.” 

Kaynak:Lojistik Hattı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr