Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE OMSAN’DA LOJİSTİK TURU

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE OMSAN’DA LOJİSTİK TURU

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE OMSAN’DA LOJİSTİK TURU30.04.2013

Omsan’da, lojistiğe ilgi duyan üniversite öğrencilerini kendi tesislerinde gezdirerek lojistik sektörü ve süreçler hakkında tanıtıcı bilgi verdi.

Lojistik sektörünün lider markalarından Omsan, üniversite öğrencilerine yönelik eğitici etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda 17 Nisan 2013 tarihinde lojistik sektörünü ve süreçlerini tanıtmaya yönelik “Omsan’la Lojistik Yolculuğu” etkinliğini organize eden Omsan, üniversite öğrencilerine teorik bilgilerin yanı sıra lojistik süreçlerin uygulamaları hakkında da bilgi sundu.

Omsan’ın Cevizli’deki Genel Müdürlüğü’nü gezen öğrencilere Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, lojistik sektörünü ve Omsan’ı tanıtıcı bir konuşma yaptı. OMSAN İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Müdürü Bilge Baykurt Özkes ise öğrencilere Omsan’da kariyer planlaması ile ilgili bilgi verdi. Lojistik sektörü ile ilgili bir sunum yapan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın ardından ise öğrenciler Cevizli tesisini gezdiler. Öğrenciler daha sonra Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteğiyle Omsan tarafından hayata geçirilen Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü üzerinde deneme imkanı elde ettiler. Cevizli’nin ardından Omsan’ın Tuzla’daki depolama tesislerine götürülen öğrenciler burada depolama süreçleri ile ilgili bilgilendirildiler. Öğrenciler daha sonra Omsan’ın Orhanlı’daki Otomotiv Lojistiği Merkezini gezdiler.

Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, etkinliğe 30’a yakın üniversiteden 600’ün üzerinde öğrencinin başvurduğunu, öğrencilerin sektöre gösterdikleri yüksek ilginin lojistik sektörünün yükselen grafiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Sektörün kaliteli ve donanımlı insan kaynağına ihtiyacının olduğunu ifade eden Küçükertan, Omsan’ın sektörün bu konudaki ihtiyaçlarını gidermeye yönelik duyarlı bir politika izlediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr