Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK VE TİCARET TEZLERE KONU OLACAK

GÜMRÜK VE TİCARET TEZLERE KONU OLACAK

GÜMRÜK VE TİCARET TEZLERE KONU OLACAK30.04.2013

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Bilkent Üniversitesiyle imzaladıkları protokol kapsamında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin tezlerini Bakanlıkla işbirliği içinde yapmalarını sağlayacaklarını açıkladı.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Bilkent Üniversitesi arasında "Bilimsel Araştırmalar ve Çalışmalar Yapılmasına Dair İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Mithat Çoruh Konferans Salonu'nda yapılan imza töreninde konuşan Altunyaldız, protokolle dinamik ve akademik disiplinlerin var olduğu bir yapıda ulusal ve uluslararası aktörlerle işbirliği içinde Bakanlığına bağlı birimlerdeki mevcut araştırma altyapısı ve analiz kapasitesini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Aynı zamanda, Bakanlık envanterindeki verileri, belli amaçlar doğrultusunda uygun şekilde akademik dünyayla paylaşarak, gümrük ve ticaret politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamayı da hedeflediklerini anlatan Altunyaldız, "Bu çalışmalar ile Türkiye için farklı ticaret endekslerinin geliştirilmesi, bunların kamuoyuna açıklanması ve sistematik politika notlarının oluşturulmasını da amaçladık" dedi.

Bilkent Üniversitesinin lisansüstü eğitim gören öğrencilerinin tezlerini Bakanlıkla işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalarda da bulunacaklarını kaydeden Altunyaldız, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın belirleyeceği konularda tezler yazdırılması ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını, Bakanlık personelinin mesleki yeterlilik tezlerinin üniversiteyle işbirliği içinde yapılmasını, Bakanlık ile üniversite arasında karşılıklı eğitim, seminer, konferans gibi etkinliklere yönelik çalışmalar da yapılmasını planlıyoruz."

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar da ülkelerin gümrük rejimlerinin önemine dikkati çekerek, protokolle Bakanlık verilerinin yorumlanması konusunda akademik olarak destek verileceğini ve yüksek lisans ve kurumsal eğitim çalışmaları yapılacağını belirtti.

Bu yıl Nobel Ekonomi ödülü alan çalışmanın, 4 ortak yazarından 3'ünün Bilkent Üniversitesi mezunu olduğunu ifade eden Atalar, üniversitelerinin sadece bilim alanında değil, diğer dallarda da iddialı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Altunyaldız ve Rektör Kayalar, söz konusu protokolü imzaladı.

Kaynak:Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr