Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / 55 BİN M2’LİK KARA LİMANI HİZMETE GİRDİ

55 BİN M2’LİK KARA LİMANI HİZMETE GİRDİ

55 BİN M2’LİK KARA LİMANI HİZMETE GİRDİ24.04.2013

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2012 yılı verilerine göre, Mersin Liman Başkanlığı’nda elleçlenen konteyner miktarının 2011-2012 döneminde yüzde 11 artarak, 1 milyon 250 bin 873 TEU’ya ulaştı.


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, “ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2012 yılı verilerine göre, Mersin Liman Başkanlığı’nda elleçlenen konteyner miktarının 2011-2012 döneminde yüzde 11 artarak, 1 milyon 250 bin 873 TEU’ya ulaşmıştır. Bu rakamla Mersin Limanı Türkiye’nin en fazla konteyner elleçlenen 2. liman başkanlığı oldu’’ dedi.

Bu yoğunluktan dolayı ithalat ve ihracatçıların zarar görmeden işlemlerinin daha hızlı yürümesi için ilgili kurumların yazılı beyanlarına dayanarak bu gereksinime cevap vermek amacıyla Kahramanlı Lojistik Grubu Mersin’de 55 bin m2’lik kara limanını hizmete soktu.

Kahramanlı Lojistik Grubu sahibi Ali Kahramanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ Biz burada limana gelen konteyner, ithalat, ihracat, transit mallarını alıyoruz. Kendi araçlarımızla sahamıza getiriyoruz. Malları boşaltıp aynı gün içerisinde firmalara teslim ediyoruz. Eğer istenirse teslimat noktasına kendi araçlarımızla götürüyoruz. Kara limanımız gümrüklü bir bölge, bu sahada yapılan bütün işlemler gümrüğün kontrolünde yapılmaktadır. Gümrüksüz hiçbir mal limanımıza giriş çıkış yapamaz. Limanımız 24 saat gümrük muhafazanın kontrolündedir’’ dedi.

Ali Kahramanlı “ Mersin Limanı ile Kahramanlı DRY Port arasında konteyner taşıyan 85 aracımız bulunmaktadır. Buradan Türkiye’nin dört bir yanına ithalat, ihracat mallarını taşımaktayız. Limanımızda geçi kabul ücreti alınmamaktadır. Firmalara 24 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz. Kanun nazarında bizim Mersin Limanı’ndan hiçbir farkımız yok. Biz farkı güvenilir ve hızlı hizmet anlayışımızla sağlıyoruz. İthalat ve ihracatçılarımızın en büyük sorunu zamanında teslim edilmeyen mallardır. Bu sorun pek çok kişi için itibar ve para kaybına sebep olmaktadır. Biz bu sorundan kaynaklan kayıpları yok etmek için hizmet vermekteyiz’’ dedi.

Kahramanlı sözlerine “ Unutulmamalı ki, ben bu limanın başvuru aşamasında; Deniz Ticaret Odası, İhracatçılar Birliği, Gümrük Müşavirleri Borsası’nın gümrüğün böyle bir ihtiyacı olduğunu belirten yazılı beyanları ile izin belgelerini aldım. Bu beyanlar bize gösterdi ki; Mersin’in böyle bir sahaya ihtiyacı var. Biz işte bu noktada devreye girerek Mersin’de gümrükçülerimizin, acentelerimizin, ithalatçılarımızın, ihracatçılarımızın ayağına gelen yeni bir hizmet anlayışı sunmak için bu yola girdik. Her konuda maddi manevi olarak bu hizmeti biz buraya getirdiysek herkesin buraya destek vermesi gerekir. Mersin’in geleceğine yönelik böyle yatırımları çok iyi değerlendirmesi gerekir. Bizim yasal bir liman olmadığımız yönünde çıkarılan asılsız söylemler kesinlikle doğru değildir. Bazılarının rekabet anlayışında yer alan böyle asılsız karalamalar bizi yıpratamaz çünkü biz kimseye rakip değiliz biz işimizin rakibiyiz. Bizim amacımız kimseye zarar vermek değil, hedefimiz insanlara kaliteli, güvenilir, hızlı hizmet vermek. Türkiye’deki birkaç kara limanları içerisinde en iyisi olduğumuzu iddia ediyorum. Bunu da, 20bin m2’si kapalı alan olmak üzere 55bin m2’nin üzerinde bir alanda hizmet vermekte olmamıza ve bu hizmetin kalitesini arttırmak için sadece sahamızda çalışmak üzere aldığımız 85 konteyner taşıyıcısı, 15 forklift, 3 büyük kadır makinesi, antrepo hizmetimiz ve 50 ara hizmet çalışanımıza dayanarak söylüyorum. Aynı zamanda burada, Kahramanlı Lojistik Grup olarak iç piyasa ve uluslararası lojistiğin tüm hizmetlerini de vermekteyiz’’ diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr