Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVA KARGO’NUN EURO BÖLGESİNDEKİ RİSKİ AZALIYOR

HAVA KARGO’NUN EURO BÖLGESİNDEKİ RİSKİ AZALIYOR

HAVA KARGO’NUN EURO BÖLGESİNDEKİ RİSKİ AZALIYOR11.04.2013

IATA Salı günü yaptığı açıklamada, yavaş bir geri dönüşüm sergileyen küresel hava kargo pazarının euro bölgesinde pozitif bir gelişme olmaması halinde bu trendini koruyacağını belirtti.


Uluslararası hava taşıma birliği (IATA), takvim etkilerinin ayarlanmasının ardından küresel anlamda kargo talebinin, geçen senenin Şubat ayına oranla yüzde 2 artış gösterdiğini ifade etti.

IATA başkanı Tony Tyler bu gelişmeyi “iki yıl üst üste meydana gelen daralmalardan sonra hoş bir haber” olarak yorumladı.

“Yıl ilerledikçe bu büyümenin kısmen artması bekleniyor.  Ama gelişmeler hafife alınamaz. Kıbrıs’ta yaşananlar bize euro bölgesindeki krizin sona ermesinin zor olduğunu anlatıyor.”
 
IATA verileri resmi bir şekilde, Şubat ayı kargo trafiğinde yüzde 6,2lik bir azalma olduğunu  söylüyor fakat 2012’de meydana gelen sıçrayış ve geleneksel olarak Çin’de fabrikaların kapanış zamanı olan Asya’nın ay yeni yılının tarihinin değiştirilmesiyle ciddi bir biçimde asimetrik bir görüntü oluştu.

Bununla beraber kapasitede eşit bir azalmayla daha zayıf hacimle eşleşilmemesi, uçakların Ocak ayına göre daha fazla boş kargo alanlarıyla uçtuğu anlamına geliyor. IATA kargo kapasitesinin bir önceki aya oranla yüzde 0,8 daha az kullanıldığını belirtiyor.

IATA, iş güven anketlerinin hava kargo talebinin gelecek aylarda üretim faaliyeti içinde artış kazanacağını gösterdiğini fakat benzer tahminlerin 2011 ve 2012 de euro bölgesinde yoğunlaşan sorunlar nedeniyle tamamlanamadığını ve son işaretlerle de aynı riskin devam ettiğini açıkladı.

Kaynak:Hava Kargo Türkiye
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr