Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / 2013’TE YATIRIM MALI TAŞIMACILIĞI VE PROJE TAŞIMACILIĞI HIZ KAZANACAK

2013’TE YATIRIM MALI TAŞIMACILIĞI VE PROJE TAŞIMACILIĞI HIZ KAZANACAK

2013’TE YATIRIM MALI TAŞIMACILIĞI VE PROJE TAŞIMACILIĞI HIZ KAZANACAK25.03.2013

DSV CFO’su Aykut Karataş’a gore, 2013'te yatırımlar artacak yatırım malı taşımacılığı ve proje taşımacılığı hız kazanacak.

DSV CFO’su Aykut Karataş, DSV'nin yaşanan hızlı büyümenin ardından altyapıya önemli yatırımlar yaparak müşterilere daha kısa sürede, verimli ve uygun maliyetlerle hizmet vermek için süreçlerin mükemmel işlediği bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Ayrıca global taşımacılığın her alanında (depolama, taşıma, yükleme vb) verimlilik bilinciyle hareket ettiklerini dile getirdi.

DSV, Ocak 2013 itibarıyla SAP dahil yaklaşık 10 yeni IT sistemi ile ile daha verimli çalışma ortamı yakaladık. Biz müşterilerinin maliyetlerini daha iyi planlamaları için yatırımlar yapıyor. Bunun her iki taraf içinde karlı hale getirebilmenin ancak birlikte uzun vadeli çalışmakla olabileceğine inanıyor.

DSV Türkiye CFO'su Aykut Karataş; “Yoksa piyasadaki spot fiyatlarla yapılan ucuz hizmetlerden müşterilerin uzun vadede mutlaka zararı olur. Müşterilerimizin maliyetlerini iyi yönetebilmeleri için finansal know-how’mızı onların kullanımına sunuyoruz” dedi.

Karataş’tan öneriler…

“Süreçleri iyileştirdirdik verimliliğimiz arttı” diyen DSV CFO’su Aykut Karataş, şu önerilerde bulundu:

“Finansmanın kalitesi önemli ve şirketlerin sermaye yapıları her geçen gün daha önemli hale geliyor. Sağlıklı finansman yapısı olmayanların yaşama şansı yok, artık birinden daha vadeli alıp diğerine daha uzun vadeli satarak az karla finansman sağlama yöntemi çökmüştnür, herkesin bu alışkanlığını değiştirmesini öneriyorum.

Bana göre vadesi 60 gün üzerindeki alacaklar tahsili zor olan alacaktır. Bunun yerine daha modern yöntemleri tercih etmeliler. Müşteri alacak sigortası kullanmaları, müşteri kredi derecelendirme hizmeti almaları gerekir.

Ayrıca, döviz kur risklerini hedge edilmeli. 2013'te yatırımlar artacak yatırım malı taşımacılığı ve proje taşımacılığı hız kazanacak. Bu özel durumu DSV olarak kolaylıkla sağlayabiliriz. Biz bütün sektörlerin büyümesinde rol almak istiyoruz. DSV olarak Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmak için fırsat arıyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısı için pozitif düşünüyoruz.

DSV Türkiye

Türkiye'de 2001 yılından beri faaliyet gösteren DSV Türkiye ülkemizdeki en büyük 10 taşıma ve lojistik firmalarından biridir. Dünya çapında 75 ülkede faaliyet gösteren, taşıma ve lojistik alanında en büyük global 10 firmadan biri olan DSV, ülkemizde DSV Türkiye olarak 9 lokasyonda hizmet veriyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin'in aralarında bulunduğu 9 lokasyonda, yaklaşık 250 çalışanı bulunan DSV Türkiye,  deniz, hava ve kara alanında her türlü taşıma ve lojistik çözümler konusunda hizmet sunuyor.

DSV Türkiye, ülkemizde faaliyete başladığı günden bu yana dünyanın en önemli tekstil, enerji ve otomotiv markalarının nakliye ve lojistik hizmetlerini üstlenmiş olup, bu markalar ile uzun süreli çalışmalar yapmaktadır. Dünyanın en önemli enerji santrallerinin taşımacılığını üstlenen DSV Türkiye, aynı zamanda tekstil sektöründe de önemli markaların daimi çözüm ortağı.

Kaynak:Lojistik Hattı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr