Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / “DENİZDE KARİYER” ETKİNLİĞİ İLE ÖĞRENCİLERE YENİ UFUKLAR SUNULDU

“DENİZDE KARİYER” ETKİNLİĞİ İLE ÖĞRENCİLERE YENİ UFUKLAR SUNULDU

“DENİZDE KARİYER” ETKİNLİĞİ İLE ÖĞRENCİLERE YENİ UFUKLAR SUNULDU25.03.2013

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Denizcilik Kulübünün organize ettiği Kariyer Günleri Kapsamındaki ‘Denizde Kariyer’  etkinliği gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri, sunumlarıyla öğrencileri hem aydınlattı, hem de sorularını yanıtladılar.


Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Denizcilik Kulübünün organize ettiği Kariyer Günleri Kapsamındaki ‘Denizde Kariyer’  etkinliği bu sene 18 – 19 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul – Kavacık yerleşkesinde gerçekleşti.

Etkinlik boyunca, günde 3 ‘er oturum olmak üzere toplam 6 oturumda 6 farklı şirket, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Yalova Üniversitesi MYO, Uludağ Üniversitesi-Gemlik Asım Kocabıyık MYO, Kocaeli Üniversitesi- Karamürsel Denizcilik MYO, Galatasaray Üniversitesi MYO, Bahçeşehir Üniversitesi MYO öğrencileri ile deneyimlerini paylaşma ve başvurularını kabul etme imkânı buldu.

Tüm katılımcı şirketlerin sektörün ara eleman ihtiyacının son derece yüksek olduğunu her fırsatta dile getirdikleri etkinlik boyunca, onlarca öğrenci staj başvurularını yaparken, birçoğu da mezuniyet sonrası için iş başvurusu yapma ve şirketlerin İK departmanlarının işe alım prosedür ve önceliklerini öğrenme şansı yakaladı.

İlk günün sonunda konuk meslek yüksek okulları için düzenlenen akşam yemeğinde, öğrenciler aynı sektörü paylaşacakları arkadaşlarını daha yakından tanıma ve sohbet etme imkânı da yakaladılar. BLMYO Denizcilik kulübü tarafından her sene geleneksel hale getirilecek olan “Denizde Kariyer” etkinliğinin 2013 ayağı böylelikle tamamlanmış oldu.

Denizde Kariyer” etkinliği sunum özetleri


Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Denizcilik Kulübü tarafından gerçekleştirilen Denizde Kariyer Etkinliğinin 18 Mart 2013 tarihinde saat 10:00’da gerçekleştirilen ilk oturumuna OMNI Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri Ltd. Şti.’den Deniz Sigorta Brokerileri Banu Sanlı, Ülkem Gürdeniz ve Karin Demirtaş katılarak, öğrencilere deniz sigorta çeşitleri, P&I ve H&M sigortaları, FD&D, K&R sigortaları ve içerikleri hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi,
Deniz sigorta brokerlerinin görev tanımı ve sorumlulukları ile iyi bir deniz sigorta brokeri ile çalışmanın armatöre ve işletme firmasına katacakları hakkında genel bilgi verildi.

Sunum sonrası öğrencilerin sorularını yanıtlandı ve deniz sigorta brokeri olmak isteyen öğrencilerin kendilerini ne yönde geliştirmeleri gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Saat 13:00 oturumunda EVYAPPORT Evyap Deniz İşletmeciliği Lojistik ve İnşaat A.Ş.’den Liman Operasyon Müdürü Ali Keskin, Grup Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Barış Yerge ve İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü Ebru Örmeci öğrencilerle buluştu.

Ali Keskin tarafından gerçekleştirilen sunumda Evyapport ve verdiği hizmetler tanıtıldı.
2008 krizi ve limanlara etkileri üzerinde genel bir değerlendirme yapıldı. Sunum sonrası Barış Yerge öğrencilerin liman sektörüyle ilgili sorularını yanıtlarken Sn. Ebru Örmeci de işe alım prosedürleri ve çalışan seçimlerinde önceliklerinden bahsetti.

Saat 15:00 oturumunda MARINTURK İstanbul City Port / Pendik Marina’dan Marina Müdürü Gonca Uygun,  Marina Liman Şefi Sn. Mehmet Tunç ve İnsan Kaynakları Yöneticisi  İlksen Mesude Naz öğrencilerle buluştu.
 İlk olarak Gonca Uygun, zincirleri içerisindeki marinalar ve genel özelliklerini tanıttı, yatırım yapmayı planladıkları alanlardan bahsetti ve marinacılık sektörünün karşılaştığı ve aşılması gereken bürokratik sorunlar üzerinde durdu.

Sonrasında Marina Liman Şefi Mehmet Tunç da bir sunum gerçekleştirerek marinalarda operasyonların ne şekilde gerçekleştirildiğinden, operasyonlarda dikkat edilmesi gereken hususlardan ve verimli şekilde gerçekleştirilen operasyonların marina karlılığını nasıl etkilediğinden bahsetti. Son olarak da İlksen Mesude Naz, öğrencilere işe alım sürecinde karşılaşacakları durumlardan ve yaşayacakları olası sıkıntılardan bahsetmiş ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Denizde Kariyer Etkinliğinin ikinci günü, 19 Mart 2013 tarihinde saat 10:00’da gerçekleştirilen ilk oturumuna TRANSBOSPHOR Denizcilik Hizmetleri / Gemi Acenteciliği’nden Yönetim Kurulu Başkanı Kapt Mustafa Can ve Acente Genel Müdürü Leman Gökçe katıldı.

Kapt. Mustafa Can tarafından gerçekleştirilen sunumda gemi acenteciliği faaliyetleri ve önemi anlatılarak, transit geçişlerde gemilere verilen hizmetlerden bahsedildi ve Türk boğazlarının önemine değinildi. İyi bir gemi acentesinin armatöre ve işletme firmasına katacakları hakkında da bilgi verdikten sonra Leman Gökçe gemi acenteciliği alanında çalışmak isteyen öğrencilerin yaşayacakları hakkında genel bir bilgilendirme yaptı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. 
 
Saat 13:00 oturumunda U.N. RO-RO İşletmeleri’nden Limanlar Operasyon Müdürü Levent Şinel ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Semra Okay öğrencilerle buluştu.

Levent Şinel Ro-Ro taşımacılığı hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda, Türkiye ve dünyada Ro-Ro taşımacılığı ve kullanılan gemi tiplerinden, ana hatlardan ve önümüzdeki yıllar için yapılan planlamalardan bahsetti, Ro-Ro taşımcılığının SWOT analizini yaparak öğrencileri deniz taşımacılığının bu önemli kolu hakkında bilgilendirdi. 
 
Sunum sonrası Semra Okay öğrencilere UN Ro-Ro’nun stajyer ve çalışan alımlarında dikkat ettikleri hakkında bilgiler verdi ve kriterlerini sıralamdı. Öğrenci sorularının yanıtlanması ile oturum sonlandı.

Etkinliğin son gün son oturumu olan saat 15:00 oturumunda da MARTI Gemi Acenteciliği A.Ş.’den Genel Müdür E. Koray Gülbaş, Operasyon Müdürü Kapt. Hasan Kabakçı ve  Satış ve Pazarlama Müdürü Özlem Özen öğrencilerle buluştu. Koray Gülbaş tarafından gerçekleştirilen sunum ile başlayan oturumda Martı gemi acenteciliğinin verdiği hizmetler, şirket paydaşları ve grup firmaları, kriz sonrası dönemde acentecilik faaliyetlerinde gözlenen değişimler, acente verimliliğini etkileyen etmenler üzerinde duruldu,

Hasan Kabakçı gemi acentelerinin liman ve otorite gibi muhataplarıyla nasıl ilişkiler kurulması gerektiği, acenteciliğin operasyon kısmının nelerden oluştuğu ve neden önemli olduğu konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Soru cevap şeklinde devam eden oturum, şirketin staj ve iş alım süreçlerinin de anlatıldığı konuşma ile noktalandı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Kavacık Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen, İstanbul içi ve dışından 5 Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve sektör çalışanlarının da katılım gösterdiği etkinlik sonrası tüm öğrenciler staj ve iş başvurularını gerçekleştirmişler ve şirketlerin üst düzey yöneticileri ile tanışma ve sohbet etme imkanı buldu.

BLMYO Denizcilik kulübü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Denizde Kariyer etkinliği için 3 ay boyunca 26 kulüp öğrencisi aktif olarak çalıştı ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirdi. Öğrenciler, her sene geleneksel olarak düzenlenecek Denizde Kariyer etkinliğinin 2014 ayağı için şimdiden planlamalara başladıklarını, seneye daha da büyük bir organizasyonda tüm Denizcilik Meslek Yüksekokullarını Beykoz’a beklediklerini söyledi.

Katılanlar

18 MART 2013 Pazartesi
10:00 – 11:30  OMNI Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri Ltd. Şti.
Banu SANLI – Deniz Sigorta Brokeri
Ülkem GÜRDENİZ – Deniz Sigorta Brokeri
Karin DEMİRTAŞ – Deniz Sigorta Brokeri
13:00 – 14:30  EVYAPPORT Evyap Deniz İşletmeciliği Lojistik ve İnşaat A.Ş.
Ali KESKİN – Liman Operasyon Müdürü
Barış YERGE – Grup Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü
Ebru ÖRMECİ – İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü
15:00 – 16:30 MARINTURK İstanbul City Port / Pendik Marina
Gonca UYGUN – Marina Müdürü
Mehmet TUNÇ – Marina Liman Şefi
İlksen Mesude NAZ – İnsan Kaynakları Yöneticisi
19 MART 2013 SALI
10:00 – 11:30  TRANSBOSPHOR Denizcilik Hizmetleri / Gemi Acenteciliği
Kapt Mustafa CAN – Yönetim Kurulu Başkanı
Kapt Çetin GÜNEŞ – Deniz Hizmetleri Genel Müdürü
Leman GÖKÇE – Acente Genel Müdürü
13:00 – 14:30  U.N. RO-RO İşletmeleri
Levent ŞİNEL – Limanlar Operasyon Müdürü
Arif AKKOZ – Limanlar Operasyon Müdür Yardımcısı
Semra OKAY – İnsan Kaynakları Yöneticisi
15:00 – 16:30  MARTI Gemi Acenteciliği A.Ş.
Selçuk KARAKİMSELİ –Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
E. Koray GÜLBAŞ – Genel Müdür
Kapt. Hasan KABAKÇI – Operasyon Müdürü
Özlem ÖZEN – Satış ve Pazarlama Müdürü

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr